Kako odabrati karijeru na temelju osobnosti?

Jeste li znali da vaša osobnost ima veliki utjecaj na odabir karijere s kojom ćete u budućnosti biti zadovoljni? Ona utječe na vašu svakodnevnu komunikaciju s drugim ljudima te na način na koji pristupate obavljanju nekog zadatka ili posla.

Karijera i osobnost – idealni posao po vašoj osobnosti

Vjerojatno ste već primijetili da vaša osobnost utječe na brojne aspekte vašeg života. Ona će vas privući ljudima s istom osobnošću, utječe na vašu komunikaciju, ali i na način kako gledate na svijet oko sebe. Rijetko kada osoba posjeduje isključivo samo jednu osobnost. Istovremeno možete biti introvertirana i empatična osoba. 

Autori iz Truityja vjeruju da što više znamo o svojoj osobnosti, to ćemo imati veći utjecaj na svoju budućnost. Također vjeruju da ona uvelike utječe na odabir karijere s kojom ćemo biti sretni i zadovoljni. Budući da ne možemo promijeniti ono što jesmo, možemo značajke svoje osobnosti iskoristiti kako bi odabrali karijeru koja nam najbolje odgovara. Autori iz Truityja su osobnosti osobe podijelili u nekoliko tipova – da li ste ekstrovert ili introvert, senzorik ili intuitivac, mislioc ili emotivac, procjenitelj ili promatrač. 

Pogledajte infografiku iz Truityja i doznajte tip (ili tipove) osobnosti koje vi posjedujete i potražite posao koji je idealan za vašu osobnost.

Foto: 123rf, Truity, Unsplash/ Keren Levand

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -