Kako je uspješna olimpijka prevladala svoj karijerni pad

Tianna Bartoletta profesionalna je atletičarka koja je predstavljala SAD na dvjema Olimpijskim igrama. U trenucima nakon što je ostvarila svoj životni i profesionalni san osjećala se nevjerojatno, ispunjeno i cijenjeno. Ipak, nakon što su se svjetla reflektora ugasila, nastupila je praznina.

Svaki trenutak svakoga dana do osvajanja te medalje bio je označen fokusom prema određenom cilju. Uloženo je toliko truda i žrtve da se njen cijeli identitet poistovjetio s tim jednim ciljem. Zato se nakon ostvarivanja toliko željenog sna Tianna našla pred zidom konstantno si postavljajući pitanje „Što dalje?“.

Za Mindbodygreen ispričala je kako je uspjela nastaviti dalje nakon prvotnog profesionalnog uspjeha, a zatim strmoglavog pada i podijelila nekoliko savjeta za one koji se nose sa sličnom situacijom.

Nađite ravnotežu

Ne treba imati samo jedan životni prioritet. Nađite nove hobije i posvetite se ostalim stvarima prema kojima pokazujete određenu strast. Proširite svoje interese stvarajući tako zanimljiviju i širu osobnost. Proces otvaranja prema drugim stvarima u životu osnažit će vas za daljnje izazove i ciljeve.

Kreirajte svoju sreću

Postoje različita životna područja koja nam donose sreću. Ona nam pružaju mogućnosti za pronalazak zadovoljstva. Planirajte događaje koji vas vesele u svakom od njih. Na taj način ako neki od njih i ne prođu dobro, imate se čemu veseliti. Uvijek se trudite naći nešto pozitivno.

Nadmašite sami sebe

Uvijek možemo bolje. Zapitajte se na koji način možete nadmašiti svoja prošla postignuća. Uzmite si vremena da smislite kako ćete to napraviti i što će sve biti potrebno. Zapamtite da su vaši najvažniji ciljevi tek ispred vas.

Foto: Unsplash/Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

panel javni sektor

Ove žene upravljaju javnim sektorom, a sve vas one čekaju na...

Pripremamo svoju drugu konferenciju za žene u javnom sektoru. Žene čine većinu zaposlenih u javnom sektoru, no na vodećim pozicijama su...
- Advertisment -