Kako je Kendall Jenner potiho lansiranjem tekile povećala svoje bogatstvo

Jedna od najpoznatijih svjetskih manekenki, Kendall Jenner, proširila je svoje carstvo i na industriju alkoholnih pića. Lansirala je tekilu naziva 818. Zanimljivo je što je to obavila u tajnosti, odnosno anonimno i bez ikakve pompe. Time je htjela dopustiti da kvaliteta proizvoda govori sama za sebe i da uspjeh pića ovisi o kvaliteti, a ne o njezinu imenu. To joj je osiguralo mjesto na Forbesovoj listi “30 ispod 30”.

Tekila odnijela pobjede na natjecanjima

To je prilično iznenađujući potez imajući na umu da vjerojatno najpoznatije sestre na svijetu Kardashian Jenner imaju zajedno više od 1,6 milijardi pratitelja na Instagramu. Brend Skims Kendalline sestre Kim Kardashian nedavno je procijenjen na 4 milijarde dolara. Mlađa sestra Kylie Jenner prodala je većinu svog brenda šminke Kylie Cosmetics 2020. godine po procjeni od 1,2 milijarde dolara.

Pričvršćivanje prezimena Kardashian-Jenner na bocu tekile bilo bi osnova brendiranja, piše Forbes. Ipak, Kendall je odlučila da se ne želi pozivati na svoju slavnu obitelj i brendirati tekilu kroz svoje već njezine kvalitete. A kako je rezultirala Kendallina anonimnost? Tekila 818 Reposado odnijela je glavnu nagradu na dodjeli nagrada “World Tequila” 2020. godine. Gotovo godinu dana nakon, Kendall je objavila da ona stoji iza ovog brenda, a do tad je tekila osvojila još 16 nagrada u šest natjecanja. Odnijela je pobjedu na mnogim međunarodnim natjecanjima alkoholnih pića, uključujući ona u Londonu, Los Angelesu, New Yorku i San Francisku.


Pročitajte više: Kim Kardashian – investitorica otkrila planove fonda, prvi posao još nije ugovoren


Neto vrijednost 75 milijuna dolara

“Željeli smo dobiti istinite, iskrene povratne informacije. Željela sam da alkohol i brend stoje sami za sebe i da je ljudi vole, a da ja uopće ne moram biti dio toga, jer samo želim da bude toliko dobra”, rekla je Kendall.

Svoju strast prema žestokim pićima pripisuje svojim roditeljima. Tijekom pandemije je provodila slijepe testove okusa za svoje prijatelje i obitelj da bi usavršila 818. Profil tekile na Instagramu prati preko milijun ljudi, a otkad je Kendall priznala da ona stoji iza ovog alkoholnog pića, njezine slavne sestre i prijatelji često objavljuju ovaj proizvod.

Podsjećamo, Kendall Jenner je najplaćenija manekenka na svijetu, s procijenjenih 40 milijuna dolara zarade godišnje. Njezina neto vrijednost u rujnu ove godine iznosila je 75 milijuna dolara, a obiteljsko bogatstvo predvodi Kim Kardashian s 1,7 milijardi dolara.

Foto: Canva/drink818 Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -