Klasični plesovi koje trebate znati – Donosimo korake

U svijetu plesa postoji cijeli jedan mali svemir koji spaja eleganciju, gracioznost i tehničku izvrsnost, a taj mali svemir poznat nam je pod sintagmom klasični plesovi. Njihova povijest seže stoljećima unatrag, a njihova popularnost s godinama ne jenjava. I dalje ih rado plešemo, ali i gledamo, pa tako u njima uživamo i u različitim showovima te prijenosima natjecanja. Obuhvaćaju nekoliko klasičnih stilova, uključujući vals, tango, slowfox, quickstep i engleski valcer, a mi smo za vas izdvojili neke korake koje možete jednostavno usvojiti i zablistati na plesnom podiju!

1, 2, 3, 4… Klasični plesovi nas čekaju!

Kad kažemo da ih volimo gledati, ne mislimo isključivo na plesne korake. Kada je riječ o ovim plesovima, profesionalni plesači i natjecatelji u showovima odjeveni su u sofisticirane i tradicionalne kombinacije koje plijene pažnju. Uz to, naravno, plesači publiku oduševljavaju lakoćom i mekoćom pokreta te gracioznošću, a sve prilikom izvođenja složenih koraka i figura. Fascinira nas i savršena „plesna komunikacija“ i usklađenost među partnerima.

Tango

Počeci tanga sežu u Argentinu i 19. stoljeće kada je nastao spajanjem različitih kultura – afričke, europske i latinoameričke. Neke od njegovih glavnih karakteristika su snažno emocionalno izražavanje i bliski kontakt između partnera.

Slowfox

Slowfox se profilirao nešto kasnije od tanga – sredinom 20. stoljeća. Sačinjavaju ga različiti glazbeni stilovi poput ragtimea, jazza i valcera. U njegovoj izvedbi važno je kontrolirati brzinu i zadržati glatkoću pokreta.


Pročitajte više: Ples kao anti-stres terapija


Quickstep

Kako mu i samo ime sugerira, quickstep je živahni, veseli i prije svega energični ples. Nastao je iz ragtime glazbe i charlestona. S obzirom na to da se uglavnom izvodi uz glazbu koja ima 50-52 taktova u minuti, jedan je od najbržih standardnih plesova.

Engleski valcer

Valcer je većini poznat još iz razdoblja osnovne ili srednje škole, kada smo njegove korake učili u sklopu tjelesne i zdravstvene kulture. Ipak, vjerujemo da se trebate malo podsjetiti. Poznat je po svom close-hold“ položaju, a s približno 28-30 taktova u minuti, možemo reći da je riječ o plesu umjerenog tempa.

Sve je tu, klasični plesovi su spremni. Samo se trebate pokrenuti i početi usvajati plesne korake. Plesni podij je vaš!

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -