Klasik TV slavi prvih 10 godina i pripremili su brojna iznenađenja

Omiljeni TV kanal zaljubljenika u filmske klasike obilježava svojih prvih deset godina postojanja. Za svoj 10. rođendan Klasik TV gledatelje časti legendarnim serijama Bolji život i Pozorište u kući, kao i jednim važnim tehničkim novitetom – prelaskom na emitiranje u formatu 16:9 i HD rezoluciji.

U proteklih deset godina Klasik TV postao je nezamjenjivo mjesto susreta kako hrvatske, tako i kinematografija susjednih zemalja. Od kultnih jugoslavenskih filmova poput Maratonaca ili Ko to tamo peva, preko bezvremenskih serija kao što su Velo misto i Kapelski kresovi pa sve do potpuno novih igranih i dokumentarnih naslova, ova filmska riznica nudi fenomenalan program svima koji cijene sedmu umjetnost.


Pročitajte više: 10 filmskih klasika koje morate pogledati ovoga ljeta!


Pomalo skriven – može ga se gledati na kabelskoj televiziji – Klasik TV već čitavo desetljeće nenametljivo obavlja svoju misiju otimajući od zaborava naslove uz koje su mnogi odrastali i upoznaje mlađe naraštaje s pregledom neprocjenjive filmske baštine ovih prostora.

Kako bi svojih prvih deset godina propisno proslavio, ekipa Klasik TV-a primila se ozbiljnog posla prelaska na emitiranje u formatu 16:9 HD, što se kod brojnih starijih filmova pokazalo kao zahtjevan proces. Ipak, 10. rođendan ovoga kanala gledatelji su dočekali uz klasike u novom ruhu, uz oštriju sliku i bolju kvalitetu prikaza. Ovog kanala bez njegove suosnivačice Maje Jelisić Cooper vjerojatno ne bi bilo.

“Iznimno sam ponosna što je i nakon 10 godina od lansiranja, Klasik TV jedan od najgledanijih kabelskih i IPTV kanala ne samo u Hrvatskoj, nego i u cijeloj regiji, a prisutan je u preko 2.5 milijuna kućanstava. Štoviše, gledanost nije nikada bila bolja i svi mi koji smo ga stvarali i gradili možemo biti samo sretni što smo dio jedne prekrasne priče – kulturološkoga projekta koji je oživio domaću kinematografiju i omogućio joj da pobudi pozitivne emocije kod svih koji su odrastali uz filmove koje prikazujemo, te upozna nove naraštaje s filmskim blagom stvorenim na ovim prostorima. Klasik TV je u ovih 10 godina postao sinonim za domaći film i vjerujem da će u sljedećoj dekadi prerasti u kultni kanal kao što su to postali i mnogi filmovi koji se na njemu vrte”, otkrila nam je ponosna Maja.


Pročitajte više: TV serije koje volimo iznova gledati


A kao posebnu poslasticu, rođendanski program Klasik TV-a od 26. 10. donosi nekad (i danas) obožavane serije Bolji život i Pozorište u kući, i to svakoga dana u udarnom terminu, od 20 sati, jednu za drugom. Idealno za ugodne jesenske večeri na kauču.

Ostatak bogatog programa, kao i popis operatera preko kojih je Klasik TV dostupan, može se pronaći na njihovoj internetskoj stranici.

FOTO: PromoPOVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pogreške u komunikaciji

4 najčešće pogreške koje činimo u komunikaciji!

Velik dio uspjeha u poslu i u životu ovisi o komunikaciji. Dobra komunikacija izgrađuje odnos i olakšava postizanje ciljeva, dok ona...
- Advertisment -