Knjige koje inspiriraju najuspješnije žene svijeta

Dok su za nas one velika inspiracija, najuspješnije žene svijeta crpe inspiraciju iz knjiga, a koje su to prenio je portal Business Insider.

Knjige kao inspiracija za najuspješnije žene svijeta

Za jednu od najuspješnijih i najpoznatijih žena u showbusinessu Oprah Winfrey to je knjiga “A Return to Love'” Marianne Williamson, koja govori o tome kako je ljubav odgovor na sve probleme, u svim aspektima života – uključujući karijeru, zdravlje, ali i vezi.

Arianna Huffington, žena koja je u 66-godini krenula u nove pothvate i lansirala startup Thrive Global , upravo u ovoj knjizi je pronašla inspiraciju za to –  “Search Inside Yourself: The Unexpected Path to Achieving Success, Happiness (And World Peace)”. Riječ je  knjizi Chade-Meng Tan, koja pruža savjete o jačanju svjesnosti  i emocionalnoj inteligenciji u životu i radu.

Sheryl Sandberg izdvojila je knjigu “Portfolios of the Poor: How the World’s Poor Live on $2 a Day” D. Collins, J. Morducha, S. Rutherforda i O. Ruthven koja sistematski pomaže objasniti kako siromašni mogu pronaći rješenje za svoje svakodnevne probleme s financijama. No, uz to, Sandberg je i sama pisala knjigu “Opcija B” koja govori o tuzi i ozdravljenju nakon smrti supruga, a pomogao joj je koautor Adam Grant.

Ova je godina bila uspješna i za Beyonce, koja je izdala novi album Lemonade te tako pokazala da je kraljica marketinga. Uz to, dala je podršku Hillary Clinton kod kandidiranja za američku predsjednicu, a upravo knjiga Marianne Schnall “What Will It Take to Make A Woman President?: Conversations About Women, Leadership and Power” bila joj je inspiracija.

Kolekcija cipela poznate komičarke i megauspješne voditeljice talk-showa Ellen DeGeneres stigla je ove jeseni u Hrvatsku, a osim što je uspješna kao voditeljica, odlična je dizajnerica, uz to dobila je i nagradu od Baracka Obame za humanitarni rad. Ono što je nju motiviralo, bila je knjiga “The Four Agreements: A Practical Guide to Personal Freedom” Don Miguela Ruiza, koja govori kako biti besprijekoran u riječima, ne shvaćati ništa osobno, ne pretpostavljati i uvijek činiti ono najbolje.

Američka je modna dizajnerica i izvršna direktorica Tory Burch LLC kompanije Tory Burch smatra da su za njezin uspjeh zaslužni muški mentori. Prema magazinu Forbes, bila je na listi najmoćnijih žena svijeta 2015. godine, na 73. poziciji. Knjiga koju je izdvojila je autora Grega McKeowna pod nazivom “Essentialism: The Disciplined Pursuit of Less”, koja govori kako činiti prave stvari u pravo vrijeme i kako birati na što ćete trošiti vašu energiju.

Pepsi CEO Indira K. Nooyi priznala je kako su počeci njene karijere bili teški te kako ne postoji čaroban recept kako uskladiti majčinstvo, obitelj i karijeru, a knjiga koja joj je pomogla da izgradi jak karakter  je “The Road to Character” Davida Brooksa.

Meg Whitman je predsjednica i izvršna direktorica poduzeća Hewlett Packard, koja je dosad zaradila 2,1 milijardu dolara te se ove godine našla na Forbesovoj popisu milijardera među 9 najbogatijih žena u Americi. Čini se kako je i knjiga “Playing to Win: How Strategy Really Works” A.G. Lafleya i Rogera L. Martina imala utjecaja na to.

Marissa Mayer je od srednjoškolskog geeka postala jedna od najmoćnijih žena na svijetu, a trenutno radi kao izvršna direktorica Yahooa!. Knjiga “The Charisma Myth: How Anyone Can Master the Art and Science of Personal Magnetism” Olivie Fox Cabane pomogla joj je da poboljša svoju karizmu u vođenju, zapošljavanju drugih, ali i u ljubavnim odnosima.

Iz kojih ste knjiga vi crpili inspiraciju ove godine?

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žene u trgovini 2024

Ustati ili odustati – saznali smo kako se žene u retailu...

Ovo je još jedna od onih industrija u kojima su žene podzastupljene, no kad se nađete na važnim pozicijama, pred svim...
- Advertisment -