EdukaCentar novi je član Koalicije za digitalne vještine i radna mjesta

Koalicija za digitalne vještine i radna mjesta okuplja države članice, tvrtke, socijalne partnere, neprofitne organizacije i pružatelje obrazovanja koji poduzimaju mjere za borbu protiv nedostatka digitalnih vještina u Europi. Jedna od članica je odnedavno i EdukaCentar.

Povezano:

Modernizacija zahtjeva konstantnu edukaciju radne snage ali i potrošača, posebice u području digitalnih vještina. S tim ciljem, Europska komisija promiče razne inicijative usmjerene upravo na obuku digitalnih vještina. One su usmjerene na modernizaciju obrazovanja u cijeloj EU, korištenje digitalnih tehnologija za učenje i za prepoznavanje i vrednovanje vještina, te predviđanje i analiziranje potreba za vještinama.

Inovacije, rast, radna mjesta i konkurentnost na tržištu EU zahtijevaju razvijenu i snažnu digitalnu ekonomiju. Širenje digitalne tehnologije ima ogroman utjecaj na tržište rada i vrstu vještina potrebnih u gospodarstvu i društvu.

Europska je komisija stoga zajedno s državama članicama EU pokrenula Koaliciju za digitalne vještine i radna mjesta. Ova koalicija okuplja države članice, tvrtke, socijalne partnere, neprofitne organizacije i pružatelje obrazovanja koji poduzimaju mjere za borbu protiv nedostatka digitalnih vještina u Europi.

Koalicija za digitalne vještine i radna mjesta prima sve organizacije koje poduzmu mjere za jačanje digitalnih vještina u Europi. Ako se žele priključiti, one se moraju obvezati da će poduzeti korake u borbi protiv nedostatka digitalnih vještina.

Jedna od članica Koalicije za digitalne vještine je i EdukaCentar, jer svojim radom na cjeloživotnom pristupu učenju potiče svoje polaznike da prilagođavaju svoje vještine potrebama tržišta te tako utječe na povećanje razine digitalne pismenosti. Na ovom problemu nastavit ćemo raditi i dalje uz potporu ostalih članica Koalicije.

Za sve WiA članice, EdukaCentar je pripremila i stalan popust od 20% na sve jezične, informatičke i poslovne grupne tečajeve u Zagrebu i Splitu.

Foto: EdukaCentar

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Glas poduzetnika postao udruga!

Na zahtjev članova Inicijative, danas je osnovana Udruga GLAS PODUZETNIKA, koja će kao formalni predstavnik 100.000 članova, nastaviti aktivno boriti se za prava članova...
- Advertisment -