EdukaCentar novi je član Koalicije za digitalne vještine i radna mjesta

Koalicija za digitalne vještine i radna mjesta okuplja države članice, tvrtke, socijalne partnere, neprofitne organizacije i pružatelje obrazovanja koji poduzimaju mjere za borbu protiv nedostatka digitalnih vještina u Europi. Jedna od članica je odnedavno i EdukaCentar.

Povezano:

Modernizacija zahtjeva konstantnu edukaciju radne snage ali i potrošača, posebice u području digitalnih vještina. S tim ciljem, Europska komisija promiče razne inicijative usmjerene upravo na obuku digitalnih vještina. One su usmjerene na modernizaciju obrazovanja u cijeloj EU, korištenje digitalnih tehnologija za učenje i za prepoznavanje i vrednovanje vještina, te predviđanje i analiziranje potreba za vještinama.

Inovacije, rast, radna mjesta i konkurentnost na tržištu EU zahtijevaju razvijenu i snažnu digitalnu ekonomiju. Širenje digitalne tehnologije ima ogroman utjecaj na tržište rada i vrstu vještina potrebnih u gospodarstvu i društvu.

Europska je komisija stoga zajedno s državama članicama EU pokrenula Koaliciju za digitalne vještine i radna mjesta. Ova koalicija okuplja države članice, tvrtke, socijalne partnere, neprofitne organizacije i pružatelje obrazovanja koji poduzimaju mjere za borbu protiv nedostatka digitalnih vještina u Europi.

Koalicija za digitalne vještine i radna mjesta prima sve organizacije koje poduzmu mjere za jačanje digitalnih vještina u Europi. Ako se žele priključiti, one se moraju obvezati da će poduzeti korake u borbi protiv nedostatka digitalnih vještina.

Jedna od članica Koalicije za digitalne vještine je i EdukaCentar, jer svojim radom na cjeloživotnom pristupu učenju potiče svoje polaznike da prilagođavaju svoje vještine potrebama tržišta te tako utječe na povećanje razine digitalne pismenosti. Na ovom problemu nastavit ćemo raditi i dalje uz potporu ostalih članica Koalicije.

Za sve WiA članice, EdukaCentar je pripremila i stalan popust od 20% na sve jezične, informatičke i poslovne grupne tečajeve u Zagrebu i Splitu.

Foto: EdukaCentar

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tata CEO

„U posljednjih sam 10 godina zaradio doktorat i došao na poziciju...

Tobi Emonts-Holley prije nekoliko je dana na svojem Twitter profilu objavio 'tajnu' poslovnog uspjeha. Naime, ovaj otac šestero djece uspio je...
- Advertisment -