Koja je optimalna dužina hlača za visoke i niske cipele?

Cipele s visokom petom već odavno nisu rezervirane samo za izlaske. Žene ih nose stalno, naročito poslovne žene. Ako nosite visoku petu u uredu, na sastancima ili na konferencijama, vjerojatno kao i mnoge žene imate rezervne cipele koje nosite kada putujete na posao. Ipak, teško je stajati u autobusu ili voziti auto u cipelama s visokom petom.

Pravila dužine hlača na cipele različite visine potpetica

Problem nastaje kod dužine hlača ako izmjenjujete ravne cipele i one na visoku petu. Hlače koje nosite na nižu petu ili na ravne cipele mogu izgledati izvrsno na tu visinu potpetice (ili nedostatak iste), ali kada obučete cipele s visokom petom hlače automatski izgledaju kraće.

Ta razlika se najviše vidi na širokim hlačama koje su se u velikom stilu vratile u svakodnevnu modu. I vi sigurno imate jedan ili čak više pari kod kuće. Takve hlače na visoku petu mogu izgledati odlično, ali kada ih odjenete na ravne cipele, izgledaju smiješno i vjerojatno će se vući po podu, zapinjati za petu i sl.

Kat Griffin, osnivačica i glavna urednica portala Corporette, kaže da bi se kod većine hlača trebalo vidjeti samo oko 2,5 centimetara pete te da bi gotovo cijeli prednji dio stopala trebao biti prekriven tako da se vide samo prsti. Naravno, to ovisi o visini pete i hlačama. Neka općenita mjera koju možete uzeti je da su hlače (širokih ili ravnih nogavica) dužine do pete cipele.

Kod uskih hlača je situacija malo drugačija. Kod njih biste se trebali pridržavati pravila dužine malo ispod gležnja, kada nosite cipelu na visoku petu. Ako su vam hlače duže od toga, vjerojatno će vam se „naborati“ ili će vam zapinjati za petu kada obujete ravne cipele.

Najbolje da vam pokažemo na nekoliko primjera.

Preduge hlače

Dužina_hlača_preduge_za_petu
Already Pretty

 

Dužina_hlača_uske_hlače_preduge
Already Pretty

Dobra dužina

Dužina_hlača_dobra_dužina
Already Pretty

 

Dužina_hlača_dobre_za_nisku_petu
Already Pretty

 

Dužina_hlača_ravne_hlače_duzina
Already Pretty

 

Dužina_hlača_uske_hlače_dobre_1
Already Pretty

 

Na kraju, ako vam baš neke hlače „zapnu za oko“, bolje da ih kupite prevelike, nego premale. Prevelike hlače možete skratiti na optimalnu dužinu, a premale ne možete produžiti.

Foto: službene stranice

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više