Koja je tajna uspjeha vrhunskih sportaša?

Sportaši, kao najčešći uzori mladima, ujedno su i najbolji brendovi država. Njihove pobjede navijači slave kao i svoje, a isto tako i poraze teško proživljavaju.

Tvrtka  Gatorade, poznata po istoimenom popularnom sportskom piću, odlučila je novu reklamu posvetiti upravo njima – vrhunskim sportašima. Tema poruke bila je njihova tajna uspjeha.

Što o uspjehu kažu sportaši?

Košarkaši Michael Jordan i Karl Anthony Towns, tenisačica Serena Williams, igrači američkog nogometa braća Manning, Matt Ryan i JJ Watt te bejzbolaš Kyle Schwarber ispričali su svoju priču o uspjehu.

Zapravo, gledajući reklamu mogli bismo reći kako nisu pričali o svojim uspjesima, već o porazima. Ali upravo u tome i jest tajna njihovih uspjeha.

Poraz neka bude vaše gorivo

Poraz je sastavni dio sporta od kojeg ne treba bježati. Iako je svakom nakon poraza teško pronaći utjehu, posebice zato jer je uložio sav trud i napor u to, no upravo način na koji se odnose prema porazu razlikuje velike sportaše od onih prosječnih. Jer tko ne može prihvatiti poraz, slab je pobjednik.

Pravi šampioni se stoga ne boje poraza, veći ih koriste kao izazov za daljnji rad i nove pobjede.

„Mrzim gubiti, ali porazi su me doveli do vrha“

Prilikom jednog gostovanja u emisiji popularne američke novinarke Gayle King Serena je priznala kako mrzi gubiti, no upravo su je ti porazi doveli do teniskog vrha. „Učite se iz poraza. Ne samo u sportu. Učite iz poraza u poslu, životu… Samo tako možete doći do uspjeha”, rekla je.

Na poraze, dakle, ne bismo trebali gledati negativno, a nema bolje inspiracije od toga kad vidimo da su mnogi  lideri i liderice, poduzetnici i poduzetnice, sportaši i sportašice… zahvaljujući njima danas uspješni.  I zato neka i vama oni budu gorivo za uspjeh.

https://www.youtube.com/watch?v=hSLV3AjLiZk

 

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...