Koliko hashtagova treba vaša objava na društvenim mrežama kako bi imala veću angažiranost korisnika?

Oglašavanje na društvenim mrežama je danas važan dio komunikacijske strategije za mnoge poduzetnike. Kako bi dobili više pregleda, kako bi im društvene mreže pomogle u brandiranju koriste se različiti načini i pazi se na svaki detalj.

Zato je važno napraviti i tjedni planer objava, no isto tako je važno i što sadrži vaša objava, točnije koliko hashtagova koristite. Hashtagovi su u marketingu iznimno korisni jer zahvaljujući njima se može doći do šire publike i izvan mreže kontakata.

Hashtagovi na društvenim mrežama

Tvrtka TrackMaven provela je istraživanje pod nazivom „The Best Hashtag Strategies for Social Media“ u kojem su analizirali više od 65.000 objava na društvenim mrežama kako bi otkrili koliko hashtagova treba imati jedna uspješna objava.

U istraživanje su uključili objave s Facebooka, Instagrama te Twittera jer se tamo hashtagovi najčešće koriste (LinkedIn je to tek nedavno uveo), a rezultate je objavio PRWeek.

Kako na Twitteru postoje ograničenja i moguće je staviti samo 140 znakova, zato su i najbolje prolazile objave s jednim hashtagom. Prema njihovom izvješću, što se tiče angažiranosti korisnika na objave, u prosjeku je njih 90 reagiralo na objavu ukoliko je u njoj bio jedan hashtag. Osim toga, najbolje je prolazio hashtag s 18 znakova koji je imao prosječno 12,557 interakcija po objavi, dok je za duže hashtagove padala posjećenost.

Za Facebook, iako nema ograničen broj znakova, postoje jednaka pravila kao i za Twitter. Prosječna angažiranost korisnika bila je  1.771 po objavi s jednim hashtagom. I to oni sa šest znakova, imali su prosječno 4.968 interakcija po objavi. Hashtagovi koji su imali između 10 i 17 znakova prolazili su dobro, no sve iznad toga je značilo manju interakciju.

Kod Instagrama je drugačija situacija pa su tako objave s devet hashtagova najbolje prolazile, a imali su čak 28,548 interakcija po objavi. Osim toga, bolje su prošle objave koje su imale više od devet hashtagova, nego one koje su imale manje od toga.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više