Prošli tjedan u Poreču održana tradicionalna konferencija za poduzetnice

Prošlog tjedna u Poreču je održana treća, već tradicionalna konferencija za poduzetnice, a odabrali smo najteže i najbolnije teme za poduzetnice. 

Na samom početku poduzetnice su pozdravili dogradonačelnik Elio Štifanić i tajnik Udruženja obrtnika Poreč Robert Velenik, a naši partneri RBA i Unicredit leasing predstavili su svoju ponudu za poduzetnice i članice Women in Adria.

konferencija za poduzetnice poreč

Prilagodba tržištu je ključna

Tanja Sergović Telba, direktorica tvrtke Telba grupa, održala je predavanje Kako odluke poduzetnica utječu na poslovanje te objasnila sve stavke bilance i računa dobiti i gubitka gdje su nam se otvorila sva moguća pitanja i nedoumice, od kredita, leasinga, poreza…

konferencija za poduzetnice poreč

Važan preduvjet dobrog upravljanja financijama je pristup vlastitim brojkama za što je neizbježan online računovodstveni sustav. Nikolina Kozlica predstavila je Minimax, sustav koji koriste i poduzetnik i njegov knjigovođa, a dokumentacija se razmjenjuje online.

Za Women in Adria članice Minimax je osigurao 30% popusta.

konferencija za poduzetnice poreč

Svetlana Marković je svojim predavanjem Zašto bi netko došao raditi kod vas na zanimljiv način prezentirala stanje na današnjem tržištu rada i dala vrijedne savjete poduzetnicama kako da se prilagode novoj generaciji zaposlenika.


Pročitajte više: Održana četvrta Konferencija za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga!


Podrška za majke poduzetnice

konferencija za poduzetnice poreč
konferencija za poduzetnice poreč

Morena Mičetić, pročelnica ureda za gospodarstvo grada Poreča naglasila je da je ovo već četvrta godina podrške poduzetnicama u Poreču. Sve je počelo s našim Networking breakfastom, da bismo potom krenuli s konferencijama. Osim edukacija, Poreč je među prvim gradovima koji je uveo besplatan vrtić za poduzetnice, a broj korisnica se povećava iz godine u godinu. Zadovoljstvo ovom mjerom izrazila je i poduzetnica Marijana Kordić, vlasnica obrta MK majka troje djece koja je pokrenula vlastiti posao kad je treće dijete kretalo u vrtić, tako da je svaka pomoć bila dobrodošla.

Gđa Mičetić je dodala da žene u Poreču dobivaju veće iznose potpora, a svaki poduzetnik dobiva poticaj. Ukoliko se predviđena sredstva potroše, na kraju godine radi se rebalans i svi koji su se prijavili i zadovoljavaju uvjete natječaja, dobivaju sredstva.  

konferencija za poduzetnice poreč

Šećer na kraju bilo je predavanje Diane Jurić koja je poduzetnicama naglasila koliko je važno djelovanje iz unutarnje ravnoteže te pokazala tehniku disanja s kojom se u svakoj prilici možemo vratiti upravu o to stanje. 

Sponzori događaja bili su grad Poreč, RBA, Unicredit leasing, Allianz i A1. 

Foto: Women in Adria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -