Dolazi naša prva konferencija “Žene u IT-u” – prijave su otvorene

Puno se priča o nedostatku žena u IT industriji. I to s dobrim razlogom. Ovaj visoko profitabilni sektor rado zapošljava žene, no one teže napreduju na visoke pozicije u odnosu na svoje muške kolege. Kako bismo osvijestile ovaj problem, te pokazale kako je ženama uistinu mjesto u IT sektoru, organiziramo našu prvu konferenciju „Žene u IT-u.“

Konferencija će se održati 27. travnja u zagrebačkom hotelu Academia, a prijaviti se možete već danas. Dok čekate, upoznajte prvih pet govornica koje će obogatiti konferenciju.

Uz prijatelje do vrha

Voditeljica odjela Ana Partalo i voditeljica divizije Martina Margitić iz tvrtke Notch zajednički će nam govoriti o ženskom vodstvu na poslu i kod kuće. Osim što će s nama podijeliti svoj put u IT-u, kao i rast do vodećih pozicija, otkrit će nam kako pomiruju posao i obitelj. Ne zato što smatraju da je to nemoguće, nego zato što su odlučile da će oboje dobiti jednaku pozornost. Ovim predavanjem će ukloniti svaku predrasudu o majkama na visokim pozicijama – jer muškarce se o ‘žongliranju’ privatnog i poslovnog ne ispituje.

Anita Cvetić Oreščanin je jedna od troje suosnivača Poslovne inteligencije, a u svoje je izlaganje naslovila „Prijateljstvo i partnerstvo u temeljima Poslovne inteligencije.“ Biznis nije samo biznis, a dobar poslovni pothvat uz dobre odnose i istinsko prijateljstvo uistinu dobiva svoja krila. Osim što će s nama podijeliti priču o nastanku i rastu Poslovne inteligencije, dat će nam jedinstven uvid u razne faze razvoja tvrtke, njezinih timova, ali i same sebe u posljednjih 20 godina rada. Otkrit će nam i zašto su upravo žene bile ključne za uspješan rast tvrtke.


Pročitajte više: Kreiramo zajednicu žena u IT industriji – uspješne žene kao uzor mladim nadama IT-a


Je li fintech dobra prilika za žene?

Iz Spana dolazi Nataša Fucijaš koja će govoriti o važnosti kibernetičke sigurnosti u ulozi jačanja poslovanja. Njezina je pozicija direktorica identiteta, pristupa i kibernetičke sigurnosti, a sve to duguje velikom trudu i zalaganju. Svoje će predavanje temeljiti ne samo na važnosti kibernetičke sigurnosti, već će i podijeliti svoj karijerni put, kao i planove za daljnji poslovni razvoj u Spanu.

Pravnica Tea Ćurković-Fabijanić iz Aircasha pokrit će vrlo aktualnu temu – fintech. Iz muški dominiranog odvjetništva Ćurković-Fabijanić našla se u muški dominiranom IT-u, no zato jako dobro razumije žensku perspektivu uspjeha i prepoznaje ženske osobine koje čine dobru lidericu.

S nama će podijeliti doživljaj ljudi u fintech industriji – je li ovo industrija u kojoj se vrednuju kreativnost i talent, a ne spol?

Prijave za konferenciju već su otvorene, a prijavit se možete putem ove poveznice.

Foto: Canva / privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -