Kako ženski leadership transformira trgovinu znaju ove žene bogatog iskustva

Kad je riječ o kupovini unutar kućanstva, žene su uglavnom te koje donose krajnju odluku. Dakle, svi oni koji se bave prodajom trebaju poznavati svog krajnjeg potrošača koji je uglavnom žena. A – tko zna ženu bolje od žene? Pa ipak, često su podzastupljene u upravama kompanija u FMCG i proizvođačkom sektoru u maloprodaji. Tako kompanije ne reflektiraju bazu svojih kupaca. Stoga organiziramo treću po redu Konferenciju za žene u proizvodnji, logistici i trgovini.

Stižu govornice koje će pružiti praktične savjete i informacije o trendovima u industriji, ponašanju potrošača i odgovoru na njihove potrebe. “Women leadership transforming retail” održat će se se 23. svibnja 2024. u zagrebačkom restoranu Lido. Povežite se s profesionalkama u industriji, stvorite nove kontakte i podijelite svoja iskustva. Prijave su otvorene.

Učimo od žena s bogatim iskustvom

Led će probiti Milena Vušak, Business Development Director u Neltu, s predavanjem „Od lokalnog do globalnog tržišta“. Usmjerena je na širenje poslovanja i razvoj strategija za rast tvrtke. Prije ovog angažmana, od 2020. do 2021., savjetovala je Upravu i bila je član Uprave za prodaju i marketing u tvrtki Kraš. Svojom stručnošću i predanošću, Milena je ostavila dubok trag u svakoj tvrtki u kojoj je radila. Neprekidno je unaprjeđivala svoje vještine i doprinosila uspješnosti poslovanja.

Milena će istaknuti projekte iz Mondeleza, Kraša i Nelta. U Mondelezu je fokus bio na razvoju kategorije keksa, što je rezultiralo povećanjem udjela na tržištu s 0 na 16 posto. U Krašu je transformacija iz internacionalne u lokalnu kompaniju donijela izazove, ali i impresivne rezultate. Nelt, iako velika kompanija, uspješno je izgradila Nutrino brend od nepoznatog do poznatog. Pokazala je svoju sposobnost transformacije i prilagodljivosti. Ovi primjeri naglašavaju važnost timskog rada, podrške uprave i stvaranja pozitivnog radnog okruženja za postizanje izvanrednih rezultata.

Petra Jelić, Brand Manager u Maraski, odgovorit će nam na sveprisutno pitanje je li moguće biti uspješan na oba polja – privatnom i poslovnom? Kroz vlastito iskustvo pokušat će otkriti kako postići ravnotežu između karijere i privatnog života.

Predstavit će strategije i savjete koji omogućuju usklađivanje profesionalnih obveza s osobnom srećom. Njezino će predavanje potaknuti prisutne da preispitaju vlastite prioritete i otvore se novim mogućnostima za postizanje cjelokupnog zadovoljstva.


Pročitajte više: Prva konferencija za žene u trgovini istaknula važnost žena u odabiru asortimana


Kako je biti mlada majka i raditi u velikom, a kako u malom sustavu?

„Obitelj kao temelj poslovanja“ naziv je predavanja Helene Kljaić, Direktorice prodaje i marketinga za Hrvatsku u Mittelcou. Helena je menadžerica s više od 15 godina dugim iskustvom u prodaji i marketingu u FMCG sektoru. Majka je troje djece i supruga povjesničara koji je od starta tvrdio da mogu posložiti poslovanje organizacije, a ne samo biti dio organizacije.

Govorit će o iskrenim emocijama prema proizvodima koji se prenose generacijama, što se razlikuje od modela upravljanja hedge fondova sa stalno novim menadžerima. Stabilnost zaposlenika u obiteljskim tvrtkama često unosi dodatnu emociju u rad. Nadalje, usporedit će rad u multinacionalnim kompanijama s više od 10.000 zaposlenih u odnosu na rad s obiteljskim tvrtkama koje zapošljavaju oko 200 radnika. Osvrnut će se i na iskustvo rada kao majka male djece unutar velikog, organiziranog sustava naspram malog, fleksibilnog, ali potencijalno kaotičnog okruženja.

Stiže i Susanne Pauli, ekspertica za mindset, poduzetnica, kreatorica brojnih seminara, poliglota i spisateljica. Apsolventica je Filozofskog fakulteta te osoba koja voli trčanje. Rođena je 1970. godine, sretno je udana i majka je troje djece. Održat će predavanje „Snažni ljudi – snažni rezultati – snažna poduzeća“.

U ovom motivirajućem predavanju saznat ćete kako možemo aktivno utjecati na naš work life balance. Također, objasnit će kako bolje koristiti vlastite potencijale, podignuti kvalitetu našeg privatnog i poslovnog života te tako povećati produktivnost.


Pročitajte više: Konferencija Žene u trgovini – ‘Ne smijemo se bojati biti žene’


Kako je raditi za hrvatske, a kako za međunarodne brendove?

O prilikama i izazovima na svom Retail putovanju govorit će Irena Smiljanić, Head of Marketing Department u Offertissima d.o.o. Irena je posljednjih pet godina voditeljica Odjela marketinga jednog od najvećih hrvatskih lanaca robe široke potrošnje – Offertissime.

Podijelit će svoj put profesionalnog i osobnog razvoja te usporediti iskustvo rada za hrvatske i međunarodne brendove. Dotaknut će izazove non-family managera u obiteljskom poslovanju te neprocjenjivo iskustvo rada u ugostiteljskoj grupaciji i usporedbu s retailom. Naposljetku će se osvrnuti na izazove koji su promijenili njezin život i perspektivu, dijeleći osobne priče o rastu i suočavanju s teškoćama.

Zajedničkim snagama stvaramo bolju budućnost za žene u ovoj industriji. Pridružite nam se, prijave su otvorene.

Sponzori i partneri konferencije su LeverUP, Stanić d.o.o., P2P Group, SAPONIA d.o.o., Jana, Rovagnati, Ponti i Monini.

Foto: Canva / Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -