Konstrakta, ESC predstavnica Srbije pjesmom kritizira zdravstveni sustav

Predstavnica Srbije na ovogodišnjem Eurosongu u Torinu je Konstrakta. Pravog imena Ana Đurić, ova 43-godišnjakinja pobijedila je na Beoviziji svojom pjesmom ‘In Corpore Sano’. Favorit je publike, a na sinoćnjem je polufinalu dobila ovacije gledatelja, pa ne čudi što je ušla u finale.

Koja li je tajna njenih stihova?

Ova pjevačica je i kantautorica pjesme s kojom se natječe na najbolju pjesmu Europe. Tekst pjesme, kao što je nedavno otkrila medijima, smislila je šetajući psa, prenosi Dnevnik.hr. Prva je izvođačica na ovom natjecanju koja pjesmu izvodi na latinskom jeziku, koji je u kombinaciji s materinjim, točnije srpskim. U svojim stihovima Konstrakta kritizira srpski zdravstveni sustav te satirizira nedostižne stanarde ljepote, riječima „Koja li je tajna zdrave kose Meghan Markle?“ Markle je ovdje simbol svih poznatih o kojima se u medijima piše, a javnost se na njih fokusira.

„Pjesma je o zdravlju i atmosferi u kojoj živimo, u kojoj je zdravlje stavljeno na mjesto najviše vrijednosti. Zato nam je potreban neki kompulzivan aspekt u pjesmi, pa smo odlučili da to bude pranje ruku“, izjavila je za Eurovision TV. Njen nastup uključuje pranje ruku u lavoru na pozornici te brisanje njih ručnikom koji joj dodaje muškarac odjeven u svećeničku halju.


Pročitajte više: Ruska umjetnica: “Diktatori se ponašaju kao zatvorski upravitelji. Dobrotu tretiraju kao slabost”


Borosane i karanfil

Odjevena u bijelo ruho nalik onom medicinskim djelatnicama, Konstrakta nosi Borosane, dok joj rever krasi karanfil. Ovaj cvijet za nju je poseban simbol, pa ih je dijelila i okupljenima u Torinu. “Iako su simboli nezgodna stvar jer im svatko može pridati neko značenje, za nas karanfili od početka ovog performansa znače ljubav, razumijevanje i poštovanje”, poručila je.


Pročitajte više: Zašto je pjevačica s Barbadosa uzor brojnim ženama?


Racionalno i emotivno u jednom

Durić je po zanimanju inženjer arhitekture, od kud potječe i njeno umjetničko ime. Profesor s fakulteta često je koristio izraz konstruktor, što ju je podsjetilo na nju, način na koji ona radi; racionalno i emotivno u jednom. Posljednjih ju je godina gradnja solo glazbene karijere, a i obiteljski život, udaljila od projektiranja. Ana je također ponosna majka dvoje djece, djevojčice Lene i dječaka Nikole.

Foto: Ana Konstrakta Đurić Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

sajam čokolade i kave

Najveći sajam čokolade i kave ponovno u Family mallu

Treću godinu za redom pod pokroviteljstvom Muzeja čokolade Zagreb održavaju se Dani čokolade i kave u Family mallu. Najveći sajam čokolade...
- Advertisment -