4 razloga zbog kojih je poželjno da svog kućnog ljubimca vodite sa sobom na posao

Nekada kućni ljubimci u uredu nisu bili dobrodošli. Štoviše, dijeljenje radnog prostora sa životinjama bilo je nezamislivo. Danas je ipak to postala uobičajena (a ponegdje čak i poželjna) praksa. To se posebice odnosi na velike organizacije u kojima zaposlenici na poslu ostaju i dulje od predviđenih osam sati.

Bilo da imate psa, mačku, papigu ili nekog drugog kućnog ljubimca i nemate ga gdje ostaviti tijekom dana, on sada može vaš radni dan provesti s vama u uredu. Osim što ćete biti sigurni da je vaš kućni ljubimac na sigurnom, on će doprinijeti i poslovnoj atmosferi te motivaciji. Ovo su 4 prednosti koje dolaze s ljubimcima na radnom mjestu!

Smanjenje stresa

Današnji ubrzani životni tempo prepun je obaveza i uvelike doprinosi stresnim situacijama koje je teško izbjeći. U borbi protiv toga mogu pomoći upravo životinje! Zaposlenici koji dijele prostor s ljubimcima su prema brojnim istraživanjima produktivniji i opušteniji. Njihova prisutnost može značajno poboljšati fizičko i psihičko zdravlje zaposlenika. Za početak, vlasnici mogu biti opušteni jer znaju da je ljubimac u potpunosti siguran i zbrinut, a povremeni kontakt sa životinjom može biti sasvim dovoljan da popravi raspoloženje i pruža osjećaj smirenosti bilo kojem zaposleniku u jednom radnom prostoru.

Poticanje interakcije

Interakcija je vrlo bitna u svakom poslu, a uspostavljanje uspješne komunikacije s kolegama ponekad može biti veoma zahtjevno. Upravo su životinje one koje mogu olakšati interakciju među ljudima i učiniti je mnogo boljom. Čak i oni koji ne dovode svoje ljubimce na posao reći će kako životinje u radnom okruženju pomažu u povezivanju kolega.

Održavanje aktivnosti

Višesatno besprekidno sjedenje ima negativan utjecaj na fizičko, psihičko i mentalno zdravlje. Ono može povećati rizik od pretilosti, dijabetesa i brojnih drugih bolesti. Kada vodite svog ljubimca u ured, tada imate jako dobar razlog da napravite kratku pauzu i odvedete psa u šetnju. On će također i svim ostalim zaposlenicima poslužiti kao podsjetnik da je s vremena na vrijeme potrebno napraviti pauzu, udaljiti se od računala i prošetati.

Zabava i kreativnost

Svi dobro znamo da su kućni ljubimci često razigrani, a to poprilično utječe i na okruženje u kojem se nalaze. Primjerice, ako pas šeće po uredu, to rezultira barem kratkotrajnim odmakom od poslovnih zadataka i zabavom, a na taj način potiče se i kreativnost za nove poslovne projekte.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Facebook Shops

Može li Facebook Shops spasiti male biznise?

Mark Zuckerberg lansirao je novu aplikaciju unutar Facebooka, Facebook Shops. Temeljna ideja ovog segmenta Facebooka je da male tvrtke mogu jednostavno...