4 razloga zbog kojih je poželjno da svog kućnog ljubimca vodite sa sobom na posao

Nekada kućni ljubimci u uredu nisu bili dobrodošli. Štoviše, dijeljenje radnog prostora sa životinjama bilo je nezamislivo. Danas je ipak to postala uobičajena (a ponegdje čak i poželjna) praksa. To se posebice odnosi na velike organizacije u kojima zaposlenici na poslu ostaju i dulje od predviđenih osam sati.

Bilo da imate psa, mačku, papigu ili nekog drugog kućnog ljubimca i nemate ga gdje ostaviti tijekom dana, on sada može vaš radni dan provesti s vama u uredu. Osim što ćete biti sigurni da je vaš kućni ljubimac na sigurnom, on će doprinijeti i poslovnoj atmosferi te motivaciji. Ovo su 4 prednosti koje dolaze s ljubimcima na radnom mjestu!

Smanjenje stresa

Današnji ubrzani životni tempo prepun je obaveza i uvelike doprinosi stresnim situacijama koje je teško izbjeći. U borbi protiv toga mogu pomoći upravo životinje! Zaposlenici koji dijele prostor s ljubimcima su prema brojnim istraživanjima produktivniji i opušteniji. Njihova prisutnost može značajno poboljšati fizičko i psihičko zdravlje zaposlenika. Za početak, vlasnici mogu biti opušteni jer znaju da je ljubimac u potpunosti siguran i zbrinut, a povremeni kontakt sa životinjom može biti sasvim dovoljan da popravi raspoloženje i pruža osjećaj smirenosti bilo kojem zaposleniku u jednom radnom prostoru.

Poticanje interakcije

Interakcija je vrlo bitna u svakom poslu, a uspostavljanje uspješne komunikacije s kolegama ponekad može biti veoma zahtjevno. Upravo su životinje one koje mogu olakšati interakciju među ljudima i učiniti je mnogo boljom. Čak i oni koji ne dovode svoje ljubimce na posao reći će kako životinje u radnom okruženju pomažu u povezivanju kolega.

Održavanje aktivnosti

Višesatno besprekidno sjedenje ima negativan utjecaj na fizičko, psihičko i mentalno zdravlje. Ono može povećati rizik od pretilosti, dijabetesa i brojnih drugih bolesti. Kada vodite svog ljubimca u ured, tada imate jako dobar razlog da napravite kratku pauzu i odvedete psa u šetnju. On će također i svim ostalim zaposlenicima poslužiti kao podsjetnik da je s vremena na vrijeme potrebno napraviti pauzu, udaljiti se od računala i prošetati.

Zabava i kreativnost

Svi dobro znamo da su kućni ljubimci često razigrani, a to poprilično utječe i na okruženje u kojem se nalaze. Primjerice, ako pas šeće po uredu, to rezultira barem kratkotrajnim odmakom od poslovnih zadataka i zabavom, a na taj način potiče se i kreativnost za nove poslovne projekte.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

pitanja za kandidate

Ova dva “small talk” pitanja kandidatu na razgovoru za posao će...

O kandidatu puno toga možete doznati kroz ugodno čavrljanje, bez postavljanja direktnih pitanja. Ovakva pitanja za kandidate ne moraju biti postavljena...