Kućni ured u ormaru!

Kada smo prije govorili o kućnom uredu, rekli smo da su glavni uzroci nereda to što vam se ne sviđa prostor, što ste primorani biti negdje skučeni i što ne možete birati i izraziti sebe u tom prostoru. Postoji način na koji možete riješiti svoj problem – ured u ugradbenom ormaru. Sve što vam je potrebno jest nekoliko sati i obližnji dućan s potrebnim materijalom, i evo pametnog načina na koji možete izvući najviše iz svog malog prostora.

Napravite fantastičan kućni ured – i to u svom ormaru!

Slijedite ovaj vodič u 6 koraka za transformiranje vašeg ormara u ured na kojem će vam svi zavidjeti.

1. Ispraznite ga

Kao prvo, maknite sstvari iz ugradbenog ormara i smjestite ih negdje drugdje.

2. Učinite ga posebnim

Kako bi vaš kućni ured uistinu izgledao kao „zasebna prostorija“ te kako bi se pojačala iluzija dubljeg prostora, napravite kontrast između unutarnjih zidova ormara i ostalih zidova u sobi. Unutarnji zid ormara možete obojiti živim bojama ili čak razmislite o postavljanju tapeta s uzorkom.

3. Opremite vaš prostor namještajem

Opremite vaš kućni ured namještajem koji mu odgovara i kojim ćete ga maksimalno iskoristiti. Ako se u njega ne može ugurati radni stol, nema problema  – dovoljno je postaviti nekoliko redova polica. One će vam dati isti izgled i funkcionalnost, ali će vam i omogućiti da ispod ugurate ormarić za spremanje dokumenata/spisa.

 4. Unesite živost u kućni ured

A sada dolazimo do najzabavnijeg dijela: uredite svoj kućni ured sa stilom i učinite ga originalnim.

Uokvirite grafičke ili cvjetne otiske/printove i postavite ih na vaš radni stol ili police. A, postoji i jednostavnije dekorativno rješenje – napunite dvije staklenke bombonima u živopisnim bojama i postavite ih na suprotnu stranu police — na taj način kombinirate simetriju sa stilom (a da i ne spominjemo da će vam pri ruci biti nešto za prigristi). Naravno nećete pogriješiti ni s buketom svježeg cvijeća ili čak šarenim umjetnim (svilenim) cvijećem kako biste dodali malo veselja u vaš novi prostor.

I na kraju, stilski dovršite uređivanje svog kućnog ureda potrebnim uredskim materijalom, ali u neobičnim bojama.

5. Ne zaboravite na vrata

Ako vaš ormar ima vrata, imate sreće: upotrebljivost vašeg kućnog ureda je udvostručena. Objesite na vrata bijele ploče ili ploče od pluta te pričvrstite na njih tanke registratore koji će vam služiti za priručno odlaganje dokumenata, a za to možete koristiti cijelu površinu vrata, od poda do stropa. Najbolje od svega je što zatvaranjem vrata vaš kućni ured i sav materijal jednostavno ostaju sakriveni.

Ako vaš ormar dolazi bez vrata, razmislite o postavljanju zastora koji će, jednom kada ste gotovi s poslom, držati vaš radni prostor izvan vidokruga ostatak dana.

 6. Neka bude svjetla

Pretpostavljamo da vaš ormar ne dolazi opremljen prirodnim svjetlom, no svjetlo će vam svakako trebati kako biste u tom prostoru uistinu mogli raditi! Razmislite o korištenju žarulja koje oponašaju prirodno dnevno svjetlo i uzrokuju najmanje naprezanje vaših očiju.

Činjenica da nemate dovoljno kvadratne površine ne bi vas nikad trebala odvratiti od pokušaja da svoj prostor u kojem morate biti produktivni učinite inspirativnim. I kada jednom uredite i skroz namjestite svoj kućni ured u ormaru, i dalje ćete se suočavati s problemima malog prostora, ali ćete barem imati fantastičan kućni ured koji ćete biti samo vaš.

Kristina Brkić, profesionalni organizator-Svatko može osmisliti organizacijski plan temeljen na vlastitim ciljevima, navikama i potrebama – plan koji će djelovati u skladu s vašom osobnošću, a ne protiv nje. Profesionalni organizator svojim znanjem i vještinama, radom jedan na jedan, navodi vas da osmislite vlastiti sustav organiziranja te vas usmjerava i osnažuje u potrebi za organiziranjem. 

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

3 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Oprah Winfrey i Melinda Gates ponudile su isti karijerni savjet: Kada...

Često se nalazite u poslovnom okruženju gdje se osjećate prisiljenom uklopiti se u uredske kalupe? Pritom nerijetko gubite dio sebe ili...
- Advertisment -