Ovih 5 stvari se stilistice drže kad kupuju na sezonskim sniženjima

Nakon Božića, u trgovine je stigao prvi val sniženja. Veliki natpisi u izlozima i % oznake mamac su za kupce koji može dovesti do pogrešne odluke i srljanje u trošenje novaca. S druge strane, ovo je prilika da u potpunosti obnovite svoju poslovnu garderobu. Kako donijeti ispravnu odluku i ne požaliti nakon kupnje te što i kako kupiti pitanja su koja se nameću na početku zimskih sniženja u trgovinama odjeće, obuće i ostalih modnih dodataka.

Odgovore na ta pitanja kroz pet savjeta pri kupovini na sniženjima dale su Tanja Cerinski Štimac i Ana Matutinović, osnivačice tvrtke Style&Wings, specijalizirane za osobnu kupovinu i stilsku organizaciju ormara.

Odredite budžet u startu

U vrijeme popusta često dolazi do impulzivne kupnje kad se uz sniženu pokazuje originalna cijena proizvoda. „Odredite budžet u startu, jer kupovina na sniženju može otići u nedogled!“, poručila je Cerinski Štimac. Odredite koji komad Vam nedostaje u garderobi i pokušajte njega „uloviti“. Savjet što kupiti dala je stilistica Matutinović, navodeći: „Sniženje je idealno za skuplje stvari, tj. investicijske komade koje ćete dugo nositi; poput dobrog kaputa, kožne jakne, kvalitetnih cipela ili torbe.“


Pročitajte više: Odjeća za posao koju se isplati kupiti na sniženju


Ne lovite se za niske cijene

Ako je npr. bluza snižena 70 %, instinktivno krenemo pretraživati vješalice u potrazi za odgovarajućom veličinom. Poslušajte savjet stručnjakinja: „Nikad nemojte kupiti nešto samo radi niske cijene. Uvijek bi se trebali zapitati trebate/želite li to stvarno. Također, kupiti nekvalitetne materijale samo jer su jeftini, i nije neki ‘catch’,“ pojašnjava Cerinski Štimac. Komadi odjeće od nekvalitetnih materijala nisu dugotrajni, izdržat će vjerojatno tek jednu sezonu. „Bez obzira na dobre cijene, uvijek gledajte da kupite prirodne materijale te provjerite u kakvom je stanju proizvod.“, nadovezala se Matutinović.

Ista stvar je i s pomodnom odjećom. Izbjegnite je i birajte klasične komade, koje ćete moći nositi više sezona. Na taj način ne samo da štedite novac, već i ne potičete fast fashion.


Pročitajte više: Pet trendova za jesen/zimu 2021. koji će učiniti svaki outfit upečatljivim


Jahanje na valovima popusta

Često se dogodi da odličan komad odjeće nije dostupan u željenoj veličini, posebice ako nosite isti konfekcijski broj kao i većina kupaca. Ono na što stručnjakinja u tom polju Cerinski Štimac upozorava jest: „Jedino što morate paziti da na vrijeme ulovite svoj broj, jer na sniženjima je super kupovati, ali često nestane željenih brojeva.“ U kupnju krenite dovoljno rano, do uzmite u obzir da postoji nekoliko valova sniženja, koji se postotno povećavaju tijekom siječnja.

Stoga, ne ustručavajte se kupnje na sniženjima, no radite to promišljeno, odgovorno i slijedeći savjete iz teksta.

Izvor: Pexels, Tim Douglas/Style&Wings

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -