Ovo su tajne objava koje iskaču na Linkedinu

Kako se istaknuti na LinkedInu sve je češće i glasnije pitanje, a čak se održavaju i razne edukacije i radionice na tu temu. Par trikova znamo i mi, evo koji vam alat može pomoći da se vaš LinkedIn profil i objave istaknu iz mnoštva.

Iako LinkedIn izvorno ne dopušta oblikovanje, to ne znači da je ono nemoguće. Ako već niste upoznati s ovim alatom, onda će vam LinkedIn Text Formatter biti otkriće. Pomoću ovog alata možete podebljati, staviti u kurziv i podcrtati tekst na LinkedInu. Odaberite željeno oblikovanje, kopirajte, zalijepite i objavite!

LinkedIn oblikovanje teksta ipak je moguće

1. Napravite sigurnosnu kopiju odjeljka LinkedIn profila koji će sadržavati lažno oblikovani tekst. Sve kopirajte i zalijepite u word dokument.

2. Unesite tekst koji želite formatirati u donji okvir. Dok tipkate, vidjet ćete kako se tekst trenutačno transformira u podebljano, kurziv, podcrtano i pismo.

3. Označite formatirani tekst koji vam se sviđa i kopirajte ga.

4. Otvorite svoj LinkedIn profil ili kreirajte novi post na LinkedInu.

5. Zalijepite tekst u područje po svom izboru.

OPREZ: Ako ste blizu maksimalnog broja znakova, možda ćete otkriti da se LinkedInov broj znakova ponaša pomalo nepravilno kada zalijepite svoj unicode tekst. Stoga pripazite da imate spremljen svoj originalni tekst.

Ovaj alat osmislila je Donna Serdula. Serdula je uvela koncept optimizacije LinkedIn profila. Autorica je knjige “LinkedIn Profile Optimization For Dummies”. Od 2009. Donna pomaže rukovoditeljima, poduzetnicima, poslovnim liderima i profesionalcima iz cijelog svijeta u stvaranju profesionalno brendiranih LinkedIn profila.


Pročitajte više: Kako izgraditi osobni brend na LinkedInu? Evo što kaže marketinška stručnjakinja


Ne ignoriraj nego dominiraj

LinkedIn je najveća platforma za društveno umrežavanje poslovnih ljudi.

  • 80% kompanija danas koristi LinkedIn za pronalaženje potencijalnih zaposlenika.
  • 64% slažete se da LinkedIn pomaže u razvoju odnosa i rastu novih poslova.
  • 45% ljudi na LinkedInu smatra se ključnim donositeljima odluka.

“Vaš LinkedIn profil vaša je prilika da oduševite. To je prilika da se angažirate i uspostavite vezu. Ne dopustite da vam ova prilika prođe”, poručuje Donna Serdula.

Tena Turčinović Barukčić, stručnjakinja za marketing, objašnjava da na LinkedInu postoji puno prostora za izgradnju osobnog brenda gdje svatko od nas ima jedinstveno iskustvo, znanje i energiju koju može podijeliti putem LinkedIna.

“Ako niste na LinkedInu, gubite dobar dio korisnika jer LinkedIn korisnici neće dolaziti na Facebook, Instagram ili Twitter”, naglasila je Turčinović Barukčić na networking breakfastu u organizaciji Women in Adria gdje je pričala o svim mogućnostima koje Linkedln nudi.

U Hrvatskoj LinkedIn koristi 820.000 ljudi, a u pitanju je platforma koja želi da komunicirate i stvarate poslovne prilike. Upravo zato će korisnici koji redovito objavljuju sadržaj na mreži dobiti opciju da svoj profil označe kao Content Creatori pri čemu se fokus prebacuje s radnog iskustva i posla na sadržaj i karakter osobe čiji je profil.

Foto: Canva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -