LinkedIn trikovi kojima ćete privući regrutere i povećati posjećenost svog profila!

LinkedIn je društvena mreža koja okuplja sve ljude koji traže posao, zaposlenike i sve ostale profesionalne pojedince koji se žele dodatno istaknuti na tržištu rada. LinkedIn trikovi marketinških stručnjaka mogu vam značajno pomoći u tome.

Iako se svakim danom pojavljuju nove platforme za uspostavljanje poslovnih veza, LinkedIn je i dalje jedno od najboljih mjesta koje će regruteri posjetiti u potrazi za zaposlenikom. Kontaktiranje poslodavaca na ovoj poslovnoj mreži u potpunosti je normalno pa i poželjno! U tome mogu pomoći mali LinkedIn trikovi. Ta je platforma napravljena upravo s tim ciljem, a istraživanja su pokazala da preko 90 posto regrutera koristi LinkedIn kako bi pronašli potencijalne zaposlenike.

No tko su zapravo regruteri? To su ljudi koji se bave potragom za potencijalnim zaposlenicima i njihovim zapošljavanjem, a za to sve više koriste upravo društvene mreže. Zato upotrijebite vlastiti profil na LinkedInu za stvaranje novih odnosa i predstavljanju najbolje verzije sebe pomoću ovih trikova.

LinkedIn trikovi za bolju vidljivost

Ovo se može činiti izravnim, ali iz nekog razloga mnogi od nas LinkedIn smatraju mističnom platformom u potpunosti odvojenom od ostalih društvenih mreža. Da biste iz njega izvukli najveću vrijednost, trebate aktivno sudjelovati, objavljivati, komentirati, povezivati ​​i lajkati. Koristite LinkedIn kao i sve ostale društvene mreže, tako će vas potencijalni poslodavci brže primijetiti i povezati se s vama.


Pročitajte više: Karijerna savjetnica otkrila kako pronaći regrutera na LinkedInu i osigurati si posao


Iskoristite analitiku

Analitika stranice na LinkedInu omogućava vam pratiti metrike i trendove u određenim vremenskim razdobljima, baš poput praćenja na ostalim društvenim mrežama. Iako ova platforma nema preopširnu analitiku, svejedno vam može dati uvid u demografske podatke i izvore vaših sljedbenika ili posjetitelja. Umjesto klasičnog pregledavanja tko je posljednji pregledao vaš profil, izvucite detaljnija mjesečna izvješća te steknite lakše shvaćanje ključnih riječi s kojima se često susrećete.

Osmislite SEO strategiju

SEO je skraćenica engleskog pojma Search Engine Optimization (optimizacija sadržaja za tražilice). To bi značilo da je SEO skup različitih tehnika kojima je cilj povećanje prometa određenog internetskog sjedišta, ali i poboljšanje njegove kvalitete. Ova strategija može vam pomoći i u kreiranju profila. Opis profila, upotreba relevantnih hashtagova i redovita objava sadržaja znatno poboljšava SEO vašeg LinkedIna. Kako prenosi portal The Every Girl, istraživanja su pokazala da će upotrebom SEO optimizacije, a pogotovo hashtagova, vaš profil imati čak 30 posto veću posjećenost.


Pročitajte više: Ove četiri žene rasturaju na LinkedInu, učite od njih!


Povežite LinkedIn s ostalim profilima

Vaš će profil na LinkedInu biti posjećeniji ako postane dio vaše svakodnevne rutine. Razmislite o povezivanju s drugim društvenim računima poput Twittera, Instagrama ili Facebooka kako biste se povezali sa što većom skupinom ljudi. Ovakvo povezivanje također vam može pomoći da lakše podijelite sadržaj i autentično ga uključite u profil.

Odaberite profesionalnu profilnu fotografiju

Jedna od najvažnijih stavki u vašem LinkedIn profilu jest vaša profilna fotografija, a ona mora biti profesionalna. Razmišljajte o njoj kao o profilnoj fotografiji koju biste stavili u svoj životopis. U slučaju da nemate fotografiju profesionalnog fotografa, istu možete napraviti mobitelom te tek toliko urediti fotografiju. Vodite računa i o tome da ste na fotografiji za LinkedIn profesionalno odjeveni.


Pročitajte više: 5 razloga zašto je dobro da se vaš LinkedIn profil razlikuje od životopisa


Nemojte pretjerivati s vještinama

Budite selektivni i pažljivi s uključivanjem vještina u kojima istinski briljirate. Čak štoviše, za LinkedIn profil trebali biste birati samo one vještine koje želite da vaši budući poslodavci primijete ili smatrate da bi vam dobro došle u karijeri. Nema nikakvog smisla prenatrpati profil vještinama koje nemaju nikakve veze s vašim budućim poslom iz snova.

Foto: Unsplash/inlytics

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

studenti bez radnog iskustva

Zaposliti studente bez radnog iskustva? Da!

Na mladima svijet ostaje. Ali mladi su bahati, ništa ne znaju, lijeni su i nemaju iskustva. No, mladi su budućnost. Pa...
- Advertisment -