Kako brendirati LinkedIn URL

Vaš LinkedIn profil je prvo mjesto gdje će vas netko danas potražiti u poslovnom svijetu.

Vaš LinkedIn profil je vaš brand

On predstavlja vaš brand, vaše radno iskustvo, edukaciju, postignuća, nagrade, publikacije, blog,….

Stoga je preporučljivo uključiti link na vaš LinkedIn profil na vaše vizitke a osobito svu elektronsku komunikaciju: email, blog, životopis.

Svi danas to više-manje radimo: upoznamo nekoga na networking eventu, sastanku, konferenciji, privatnom događaju, vidimo ga na televiziji, čujemo na radiju…i idemo pogledati više o toj osobi na LinkedIn-u. Stoga je jako važno da je naš LinkedIn profil barem 100% popunjen ako već nije brandiran!

Dodatno, vizitke se gube, ako se ne povežete odmah nakon upoznavanja na LinkedIn-u postoji rizik da nećete moći doći do te osobe kad ju budete trebali.

LinkedIn URL

Vaš LinkedIn profil ima jedinstveni URL koji sadrži vaše ime ali i mnoštvo znakova, brojki i slova, nešto ovako: hr.linkedin.com/pub/ivana-matic/5/b50/256.  Da li bi tako nešto stavili na vizitku ili u potpis e-maila? LinkedIn vam dozvoljava da kreirate svoj URL: linkedin.com/in/ plus do 30 znakova.

Moj izgleda ovako: hr.linkedin.com/in/ivanamatic/  Problem nastaje ako ima više Ivana Matić na LinkedIn-u, u tom slučaju morate dodati nešto svom URL-u da se izdvojite od ostalih s istim imenom. Ja nisam jedina Ivana Matić na LinkedIn-u, ima ih barem 30 ali sam bila prva koja ja prilagodila svoj URL:-).

Najgora stvar koju neka druga Ivana Matić može napraviti kad želi prilagoditi svoj URL je dodati neki broj iza imena, npr. hr.linkedin.com/in/ivanamatic1/. 

Trebala bi biti kreativnija i napisati nešto kao: hr.linkedin.com/in/PRmanagerivanamatic/.  Sad govorimo o brandu, zamislite kako to izgleda na vizitki, životopisu, e-mail potpisu.

Pogledajte video kako promijeniti LinkedIn URL:

LinkedIn također ima opciju uključivanja gumba “View my LinkedIn profile” na web stranice i blogove. Sliku tog gumba možete staviti na vizitku ili e-mail potpis zajedno sa vašim URL-om

Povezani članci:

>>Slika na LinkedIn profilu

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

luksuzna poslovna odjeća

Izvukle smo prijedloge za proljeće i ljeto luksuznih modnih brendova

Be your own boss odnosno budi sama svoja šefica, poručio je Hugo Boss u svojoj najnovijoj kolekciji. Reviju kojom je predstavljana...
- Advertisment -