LinkedIn uvodi hashtag za poslovni marketing

Društvene mreže i internet marketing danas su neizostavni dio poslovnog plana mnogih poduzeća. Stoga društvene mreže stalno razvijaju nove alate za poslovne korisnike, kako bi poboljšale svoje mogućnosti.

Osim Instagrama koji je nedavno predstavio ponudu za poslovne korisnike – poslovne profile u kojima objave pretvara izravno u oglase preko mobilnog uređaja uz pomoć jednostavne aplikacije, oglasio se i LinkedIn.

Hashtag za poslovni marketing dostupan na mobilnim uređajima i na engleskom jeziku

LinkedIn je u svoje objave uključio hashtagove (#), a dostupni su od 25. kolovoza. Milijuni stručnjaka koji svakodnevno koriste LinkedIn sada mogu uz pomoć hashtaga podijeliti svoja iskustva, mišljenja i stajališta o raznim temama koja se odnose na poslovni svijet, a njihova će poruka imati još jači utjecaj.

Naime, dodajući hashtag objava je sada javno dostupna svima (osim ako u postavkama ne promijenite pravila privatnosti), a jednako tako i vi možete vidjeti sve hashtagove javnih objava. Ako na primjer kliknete na hashtag #personalbranding, vidjet ćete popis najboljih objava i drugih sadržaja vezanih uz personal branding (osobno brandiranje).

Jedina mana LinkedInovog hashtaga je ta što je zasad dostupan samo za mobilne uređaje i samo na engleskom jeziku, dok na stolnim računalima nije vidljiv. No, u LinkedInu najavljuju kako će se u nadolazećim mjesecima razviti za sve platforme.

„Dajte LinkedInovom hashtagu priliku da zaživi“, rekao je Melih Oztalay, iskusni digitalni marketingaš. Hashtagovi će pomoći da se pretražuje tema i skretat će pozornost na pojedine teme. Kao što je bila situacija i s ostalim digitalnim tehnologijama – uvijek se radi o polaznoj točki, nikad o krajnjoj.

Hashtag se na drugim društvenim mrežama koristi već duže vrijeme za označavanje i grupiranje poruka vezanih uz neku konkretnu temu, ali i širenje sadržaja u najvećoj mogućoj mjeri. Prvi ga je počeo koristiti Twitter, još 2007. godine, a danas se najviše koristi na Instagramu i Facebooku.

Foto: 123rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

zicer rok za prijave

Požurite: prijave na ZICER akceleratore traju još samo ovaj tjedan

Startup Factory je prvi hrvatski startup akcelerator i višestruko nagrađivani program ZICER-a - Zagrebačkog inovacijskog centra. Tijekom posljednjih sedam godina kroz...