Kako organizirati savršeno ljetno vjenčanje

Nakon proljeća, ljeto je drugo omiljeno godišnje doba za održavanje svadbenih proslava. Opuštenost, ležerna atmosfera i vrijeme godišnjih odmora osiguravaju pozitivnu atmosferu i provod za pamćenje.

Vrijeme za kreativnost

Ljetna vjenčanja posebice su popularna i posebna jer omogućuju druženje na otvorenom. Veće mogućnosti za odabir lokacije jedan su od mnogih razloga zbog kojih mladenci biraju proslavu ljeti.

Bez obzira na to održava li se vjenčanje na zelenim kontinentalnim dijelovima ili uz morski krajolik, ljetne svadbe pružaju pregršt opcija. Plaže, dvorci, bazeni, vrtovi, pa čak i brodovi, predstavljaju drugačije i prigodne kulise za ovaj važan romantičan dan.

Ljetna scenografija uključuje omiljene lampione ili pak svijeće, a dodatan karakter vjenčanju može dodati i izbor cvijeća.

ljetno vjenčanje

To dokazuje i Maja Kauzlarić, CEO i kreativna direktorica Cvijet Kreative, koja nam je otkrila što je sve potrebno za organizaciju savršenog vjenčanja, poput jednog održanog u Splitu, u čijoj je organizaciji nedavno sudjelovala.

„Da je sve bilo na posebnom nivou govori i to da se o ovom vjenčanju još i danas priča, ne samo među uzvanicima, već i šire. Posebnost tog vjenčanja svakako je bio cvjetni strop. Taj smo detalj dugo planirali pa smo posebno sretni što smo to prvi još tada napravili. To je nešto zbog čega smo postali još prepoznatljiviji.“

Zahtjevi ljeta

ljetno vjenčanje

Osim što pruža predivnu scenografiju, ljeto sa sobom donosi i poneke zahtjeve. Iako se vjenčanje i u ostalim godišnjim dobima treba planirati do godine dana unaprijed, organizacija ljetnih vjenčanja ponekad potraje i duže.

„Radi rezervacije prostora za vjenčanje, organizacija ovog vjenčanja trajala je skoro 2 godine. Neki od najpoželjnijih prostora za vjenčanja na našoj obali rezervirani su i po dvije godine unaprijed. Organizacija svega ostaloga trajala je godinu dana, kada su se i svi ostali detalji dogovarali, planirali te konačno i realizirali“, ističe Maja.

Ono na što se prvo pomisli kada je u pitanju ljetno vjenčanje na otvorenom, jest vremenska prognoza. Potrebno je pripaziti da je osigurana zaštita od jakog sunca, kao i zaštita u slučaju kiše.

ljetno vjenčanje

Prigodan dress code označava lagane, lepršave materijale kako bi se zadržala jednostavnost i udobnost koja će se svidjeti svim gostima.

Mladenke trebaju izabrati lagan, prozračan, ali i postojan make-up koji naglašava sjaj kože, kao i obaveznu vodootpornu maskaru. Izbor vjenčane frizure individualna je odluka, ali u vrućim ljetnim danima, dobra opcija je podignuta kosa, najčešće oblikovana u nisku punđu.

Pri organizaciji ljetnog vjenčanja pozornost treba obratiti i na odabir svadbenog menija. Lagana hrana, sezonske namirnice i osvježavajuća pića zasigurno će oduševiti sve prisutne.

Ljetna vjenčanja dobar su izbor za sve koji žele drugačiju i ležernu proslavu. Sam proces organizacije i koordinacije vjenčanja zahtijeva suradnju, puno rada, truda i ulaganja u detalje, ali rezultati su uvijek vrijedni jer pružaju uspomene za cijeli život.

ljetno vjenčanje

„Ljetna vjenčanja, a pogotovo ona morska, imaju svoje čari opuštenih i toplih ljetnih večeri i dužih dana. Sunce i toplo vrijeme za izvedbu, pogotovo cvjetnu i dekorativnu, ponekada je pravi izazov, no kada su rezultati ovako vidljivi, na kraju ostaje samo osmijeh na licu“, poručila je Maja.

Foto: Cvijet Kreativa, Konstantin Suslov

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više