Kako preživjeti ljeto u uredu

Ljeto je i službeno počelo, ali osim ako niste student teško da imate cijelu sezonu slobodnu za uživanje. Za većinu nas ljeto znači 2 tjedna odmora uz more, a ostatak vremena odlazak u ured uz stalnu pratnju neumornog sunca.

I dok svake godine žalimo za školskim danima i dugim ljetnim praznicima istovremeno smišljamo kako preživjeti radno ljeto, a opet se zabaviti. Uz nekoliko trikova moguće je nadmudriti mozak i osjećati se kao da je pravo ljeto čak i uz svakodnevne radne obaveze.

Ljetna atmosfera i u uredu

 

ljeto u uredu

Mali detalji tako će odigrati veliku ulogu u improvizaciji dugog toplog ljeta. Prije svega, opremite svoj radni prostor fora sitnicama, šarenim natpisima i slikama, kupite popularne čaše sa slamkama, a barem jednu kavu u danu zamijenite ukusnom limunadom (osim limuna, iscijedite i jednu naranču, a dio vode zamijenite mineralnom vodom). Pripremite i ljetnu playlistu, a pauze provedite sunčajući se ili šećući. Osim ljetnog dizajna u uredu, sada je pravo vrijeme za razigranu garderobu.

Odaberite kombinacije koje inače ne biste, spojite nespojivo, igrajte se bojama i uzorcima. Pokušajte se orijentirati na pamučne komade ili one od lana jer lakše propuštaju zrak i ugodniji su na goloj koži. Umjetni materijali potiču znojenje, a iako ste pod klimom, dolazak i odlazak na posao u ovakvim kombinacijama pod vrućim ljetnim suncem može vam pokvariti raspoloženje.

ljeto u uredu

Pobrinite se i za udobnu obuću, sada je prava prilika za lagane sandale i odmor od visokih potpetica. Ako ste u mogućnosti, izujte se dok sjedite za stolom, bit će vam ugodnije, a i noge će biti odmornije kada je vrijeme za polazak kući. Zgodno bi bilo i pripremiti malu kozmetičku torbicu koju ćete nositi sa sobom ili ostavljati na poslu, a koja sadržava stvari poput dezodoransa, mini parfema i pudera kako vas ne bi iznenadio poslovni sastanak ili afterwork druženje.

Ljeto u gradu može biti zanimljivo i uzbudljivo

Ljeto u gradu prepuno je zanimljivih događanja, a u Zagrebu sadržaja iz godine u godinu ima sve više. Odaberite nekoliko evenata, ispišite detalje na post it i zalijepite na računalo kako biste se svakodnevno imali čemu veseliti. Osim događanja u gradu, ljeto je prepuno i ostalih zabavnih mogućnosti koje ne uključuju nužno more.

ljeto u uredu

Gradski bazeni povoljna su i jednostavna opcija za after work osvježenje, a uzmete li knjigu, zdravi snack ili dobro društvo možete organizirati izvrsno vikend opuštanje.

Osim opuštanja i besposličarenja nakon posla, ljeto je odlično vrijeme i za party. Ako niste u moodu za odlazak u klub, zašto ne biste sami organizirali ljetnu zabavu u vlastitom domu. Potrebna vam je dobra playlista (može poslužiti ona koju ste za ured napravili), ukrasne lampice, mirisne svijeće, fora grickalice i jednostavni kokteli.

Za brzi slani snack isprobajte sljedeće: lagano prepecite kupovne tortilje i napunite umakom i salamom po izboru, zarolajte i režite kao roladu. A za savršeno i osvježavajuće piće isprobajte brzi koktel – pomiješajte gin, svježi sok od limuna i kuhane brusnice (ukuhane sa šećerom i vodom dok se ne zgusne). Dobro izmiješajte i ohladite 15 minuta. Ako ove sastojke nemate doma, a želite poslužiti koktele, isprobajte besplatnu aplikaciju Mixel koja vam nudi recepte ovisno o tome koje sastojke imate raspoložive.

Što god isplanirali ovoga ljeta, pobrinite se da bude zabavno, korisno i da vas veseli. Dan je dug, a poslije posla ostaje još puno vremena za uživanje. Dugo toplo ljeto počelo je, a na vama je kakvo će biti!

Autor: Maja Kos

Foto: Unsplash/Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP konferencija

UGP konferencija i ove godine okuplja stručnjake, vizionare i entuzijaste

Mjesto gdje se susreću inovacije, strateško razmišljanje, slave dosadašnji uspjesi i postavljaju temelji za budućnost hrvatskog poduzetništva. Sve ovo objedinila je...