Kako preživjeti ljeto u uredu

Ljeto je i službeno počelo, ali osim ako niste student teško da imate cijelu sezonu slobodnu za uživanje. Za većinu nas ljeto znači 2 tjedna odmora uz more, a ostatak vremena odlazak u ured uz stalnu pratnju neumornog sunca.

I dok svake godine žalimo za školskim danima i dugim ljetnim praznicima istovremeno smišljamo kako preživjeti radno ljeto, a opet se zabaviti. Uz nekoliko trikova moguće je nadmudriti mozak i osjećati se kao da je pravo ljeto čak i uz svakodnevne radne obaveze.

Ljetna atmosfera i u uredu

 

ljeto u uredu

Mali detalji tako će odigrati veliku ulogu u improvizaciji dugog toplog ljeta. Prije svega, opremite svoj radni prostor fora sitnicama, šarenim natpisima i slikama, kupite popularne čaše sa slamkama, a barem jednu kavu u danu zamijenite ukusnom limunadom (osim limuna, iscijedite i jednu naranču, a dio vode zamijenite mineralnom vodom). Pripremite i ljetnu playlistu, a pauze provedite sunčajući se ili šećući. Osim ljetnog dizajna u uredu, sada je pravo vrijeme za razigranu garderobu.

Odaberite kombinacije koje inače ne biste, spojite nespojivo, igrajte se bojama i uzorcima. Pokušajte se orijentirati na pamučne komade ili one od lana jer lakše propuštaju zrak i ugodniji su na goloj koži. Umjetni materijali potiču znojenje, a iako ste pod klimom, dolazak i odlazak na posao u ovakvim kombinacijama pod vrućim ljetnim suncem može vam pokvariti raspoloženje.

ljeto u uredu

Pobrinite se i za udobnu obuću, sada je prava prilika za lagane sandale i odmor od visokih potpetica. Ako ste u mogućnosti, izujte se dok sjedite za stolom, bit će vam ugodnije, a i noge će biti odmornije kada je vrijeme za polazak kući. Zgodno bi bilo i pripremiti malu kozmetičku torbicu koju ćete nositi sa sobom ili ostavljati na poslu, a koja sadržava stvari poput dezodoransa, mini parfema i pudera kako vas ne bi iznenadio poslovni sastanak ili afterwork druženje.

Ljeto u gradu može biti zanimljivo i uzbudljivo

Ljeto u gradu prepuno je zanimljivih događanja, a u Zagrebu sadržaja iz godine u godinu ima sve više. Odaberite nekoliko evenata, ispišite detalje na post it i zalijepite na računalo kako biste se svakodnevno imali čemu veseliti. Osim događanja u gradu, ljeto je prepuno i ostalih zabavnih mogućnosti koje ne uključuju nužno more.

ljeto u uredu

Gradski bazeni povoljna su i jednostavna opcija za after work osvježenje, a uzmete li knjigu, zdravi snack ili dobro društvo možete organizirati izvrsno vikend opuštanje.

Osim opuštanja i besposličarenja nakon posla, ljeto je odlično vrijeme i za party. Ako niste u moodu za odlazak u klub, zašto ne biste sami organizirali ljetnu zabavu u vlastitom domu. Potrebna vam je dobra playlista (može poslužiti ona koju ste za ured napravili), ukrasne lampice, mirisne svijeće, fora grickalice i jednostavni kokteli.

Za brzi slani snack isprobajte sljedeće: lagano prepecite kupovne tortilje i napunite umakom i salamom po izboru, zarolajte i režite kao roladu. A za savršeno i osvježavajuće piće isprobajte brzi koktel – pomiješajte gin, svježi sok od limuna i kuhane brusnice (ukuhane sa šećerom i vodom dok se ne zgusne). Dobro izmiješajte i ohladite 15 minuta. Ako ove sastojke nemate doma, a želite poslužiti koktele, isprobajte besplatnu aplikaciju Mixel koja vam nudi recepte ovisno o tome koje sastojke imate raspoložive.

Što god isplanirali ovoga ljeta, pobrinite se da bude zabavno, korisno i da vas veseli. Dan je dug, a poslije posla ostaje još puno vremena za uživanje. Dugo toplo ljeto počelo je, a na vama je kakvo će biti!

Autor: Maja Kos

Foto: Unsplash/Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Glas poduzetnika postao udruga!

Na zahtjev članova Inicijative, danas je osnovana Udruga GLAS PODUZETNIKA, koja će kao formalni predstavnik 100.000 članova, nastaviti aktivno boriti se za prava članova...