Svi možemo pomoći -Pošumljavanje kao najučinkovitiji korak uspješnog smanjenja emisija CO2

Zaposlenici L’Oreala Adria iskoristili su dan za volontersku akciju te su sudjelovali u sadnji stabala hrasta u zagrebačkom naselju Demerje. Akcija je provedena u sklopu projekta CO2MPENSATING BY PLANTING, prvog ovakvog projekta u Hrvatskoj koji potiče tvrtke, kompanije i organizacije na neutralizaciju vlastitog ugljičnog otiska i sudjelovanje u rješavanju problema prevelikih emisija CO2. 

L’Oreal Adria je partner u pošumljavanju

Kroz projekt će se pošumljavati šumska područja diljem Hrvatske, a koja su već uništena djelovanjem klimatskih promjena. L’Oreal Adria je jedan od prvih partnera projekta u Hrvatskoj, a dio je aktivnosti kojima kompanija ulaže u brigu o društvu i okolišu u zajednici u kojoj djeluje. 

„L’Oréal želi stvarati ljepotu koja pokreće svijet održivošću i inovacijama, s ciljem pozitivnog utjecaja na društvo i maksimalnog doprinosa očuvanju okoliša. Zadovoljstvo je biti među prvim tvrtkama koje su prepoznale važnost ovog značajnog projekta u Hrvatskoj jer smatramo da tvrtke mogu i moraju biti snaga koja pokreće izgradnju svakog održivog i uključivog društva“, rekao je Kristian Horvat, član Uprave i Direktor operativnih poslova L’Oreala Adria Balkan. 


Pročitajte više: Ne znate gdje odložiti pakiranja kozmetičkih proizvoda? L’Oréal Adria ima rješenje!


Očekuje se 150.000 sadnica

U sklopu ovog inovativnog projekta tijekom iduće godine zasadit će se čak 150.000 sadnica, a samo do kraja ove godine bit će ih zasađeno 25.000. Osim toga, projektom se želi educirati djecu i mlade te osvještavati širu javnost o ugljičnom otisku koji stvaramo, učincima klimatskih promjena, važnosti zaštite okoliša i održivom razvoju. 

„Veseli nas činjenica da su naši zaposlenici prepoznali važnost ovoga projekta te su se rado odazvali akciji pošumljavanja. Briga o okolišu duboko je ukorijenjena u korporativnu kulturu cijele L’Oreal Grupe koja svoju viziju održivosti ostvaruje kroz ambiciozni program održivog razvoja L’Oréal for the Future“, istaknula je Irena Šarić Dombaj, direktorica korporativnih komunikacija L’Oreala Adria-Balkan. 


Pročitajte više: L’Oréal for the future: Projekt podrške ugroženim ženama i zaštiti okoliša vrijedan 150 milijuna eura


L’Oreal for the Future

Ciljevi i aktivnosti održivog razvoja do 2030. godine objedinjeni su u program održivog razvoja Grupe pod nazivom „L’Oreal for the Future“. Program predstavlja daljnju transformaciju poslovnog modela Grupe i utjelovljuje pogled na odgovornost tvrtke za suočavanje s izazovima s kojima se svijet trenutno suočava. Tako će do 2025. svi L’Oréalovi proizvodni pogoni u svijetu postići ugljičnu neutralnost poboljšanjem energetske učinkovitosti i korištenjem 100 posto obnovljive energije. Do 2030. kompanija nastavlja smanjivati emisiju stakleničkih plinova s ciljem da dostigne smanjenje za 50 posto u odnosu na 2016. godinu. Uz to, sva ambalaža L’Oréalovih proizvoda bit će napravljena od recikliranih materijala ili materijala iz bioloških izvora. 

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -