Top savjeti za buduće investitore u luksuzne kuće za odmor

Brojni investitori i budući iznajmljivači zasigurno trebaju koji koristan savjet u definiranju smjera izgradnje kuće za odmor. Iako je lokacija takvih kuća često unaprijed određena jer mnogi investitori grade unutar postojećih terena, ono na što se sigurno može utjecati jest izgled kuće i sadržaji. Kako ostvariti najbolje rezultate?

Prilagodite se klijentima

Investitora primarno zanima koji broj soba i koje dodatne sadržaje treba imati kuća za odmor. Stručni savjet je dvije, četiri ili šest soba s istim brojem kupaonica.

Kuća za odmor s 2 spavaće sobe je najmanje zahtjevna investicija. Takva kuća biti će popunjena prije i poslije sezone jer će nju rezervirati „solo putnici“, odnosno parovi ili obitelji bez školske djece koji ne ovise o školskim praznicima. Ovi gosti nisu zahtjevni u smislu dodatnih sadržaja, ali često vode kućne ljubimce sa sobom, pa bi ovakve kuće trebale biti „pets friendly“.

Kuća za odmor s 4 spavaće sobe idealna je opcija za jednu ili dvije obitelji s djecom i svojim sadržajima treba odgovarati gostima. Činjenica je da su sve kuće ovog tipa uspješno popunjene u visokoj sezoni obiteljima, ali ova kuća trebala bi biti popunjena i izvan „špice“ sezone kada se mnoge obitelji s malom djecom odlučuju na putovanje.

Takve obitelji prilikom odabira svog smještaja daju prednost zabavnim sadržajima za djecu kako bi se ona mogla igrati dok se roditelji bezbrižno sunčaju i kupaju u bazenu. Neki od takvih sadržaja su dječje igralište, pribor za djecu u kuhinji, hranilica, igračke ili PlayStation. Ako su djeca sretna i zauzeta nekom aktivnošću, tada su i roditelji zadovoljni na svom odmoru, zar ne?

Ipak, ne treba zaboraviti i na sadržaje za roditelje poput stolnog tenisa, saune, biljara ili vinoteke. Dvije obitelji na zajedničkom odmoru vjerojatno će uživati u društvenim igrama uz čašicu dobrog vina.

Kuća za odmor s 6 spavaćih soba idealna je za velike obitelji. U ovu kategoriju kuća dolaze isti gosti kao i u kuće za odmor s 4 spavaće sobe. Ovu opciju mogu rezervirati čak 3 obitelji ili 2 obitelji koje će povesti baku i djeda na odmor. Da, dobro ste pročitali. Trendovi pokazuju da sve više gostiju traži dodatnu sobu za baku i djeda koji će čuvati djecu i kuhati ručak dok se roditelji sunčaju i odmaraju. Ove kuće idealne su i za sastanak obitelji koja se dugo nije okupila, a sadržajima treba odgovarati baš kao i kuća iz prethodne kategorije.

Sigurna investicija

Gosti koji borave u kućama za odmor traže viši nivo komfora te se u manjem postotku odlučuju za rezerviranje objekta u kojem netko treba spavati na kauču u dnevnom boravku. Ne postoji idealna veličina kuće za odmor, kao niti idealan broj soba, ali ono što postoji jest – dobar proizvod. Što to znači? To znači da investicija treba biti pravovremena i pravilno targetirana.

Primjerice, Šibenik i njegova okolica novootkriveno je hrvatsko područje za strane goste koji vole uživati u odmoru, kao i za posjetitelje koji se kratko zadržavaju u blizini poznatih lokaliteta poput NP Krka. Upravo zato, ovo postaje sve popularnija opcija za izgradnju kuće za odmor s bazenom. Istražite svoje tržište i pametno investirajte. Potrudite se da Vaša kuća za odmor postane dobar proizvod te da ispriča svoju priču, bude jedinstvena i poželjna odabranoj grupi turista.

Zainteresirani investitori za savjetovanje se mogu obratiti na e-mail [email protected]

Foto: MyLuxoria

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -