Zašto raste popularnost novog koncepta vlasništva koji predstavljaju luksuzne nekretnine na Jadranu?

Luksuz danas podrazumijeva bezbrižnost. To se odražava i na tržište luksuznih nekretnina za odmor na Jadranu. Naime, njihovi novi vlasnici žele vlasništvo bez brige. Riječ je o konceptu koji podrazumijeva tzv. čisto vlasništvo nad nekretninom, ali i dodatne usluge koje su njihovi vlasnici navikli imati odsjedajući u hotelima kao gosti. Širok je spektar tih usluga – od čišćenja i održavanja nekretnine do usluga wellnessa i restorana.

Četvrtina nekretnina dobila svoje vlasnike

Upravo takav koncept vlasništva nad nekretninom koji je u svijetu već dobro poznat, među prvima u Hrvatskoj nudi Crvena Luka Hotel & Resort. Uz hotel sa 69 soba, smješteno je naselje s 97 vila i apartmana od kojih je 66 ponuđeno na prodaju.

U prvoj prodajnoj sezoni nove je vlasnike dobilo dvadeset i pet posto nekretnina. Među njima su Austrijanci, Nijemci, Mađari, Česi, Slovaci, Ukrajinci i Hrvati.

„Iznimno smo zadovoljni prvom prodajnom sezonom, a novi vlasnici bit će sjajni ambasadori onoga što nudimo, u svojoj sredini – među osobama s kojima dijele stil života. Crvena Luka je među rijetkim talijanskim investicijama u Hrvatsku, no aktualni nam projekt otkriva da istočna strana Jadrana ima mnogo potencijala za ulaganja u turizam i nekretnine“, istaknuo je Pier Paolo Prodi, direktor tvrtke Crvena Luka Hotel & Resort.

Tatjana Tošić, konzultantica za marketing i prodaju rezidencija Crvene Luke i direktorica tvrtke Chic Resort Residences, objasnila je zašto je ovakav koncept iznimno popularan i zanimljiv određenoj publici.

luksuzne nekretnine
Tatjana Tošić

„Vlasnici luksuznih nekretnina žele se osjećati svoj na svome, ali i doživjeti puno značenje sintagme „care free property“. Vlasnicima je važno da se nekretnina za odmor nadzire i održava dok su oni kod kuće, a kad ju koriste, vole imati svojevrsnog „conciergea“, osobu koja će se brinuti o njihovim potrebama tijekom odmora. Vile i apartmani koje prodaje Crvena Luka, osim za vlastito korištenje, vlasnici mogu rabiti i kao investicijsku nekretninu. To znači da se nekretnina može davati u kratkoročni najam čime vlasnik ostvaruje prihod. Neki vlasnici time smanjuju vlastite troškove ulaganja i održavanja, a drugi žele ostvariti i dobit.

Novouređeni dragulj

luksuzne nekretnine

Crvena Luka turistima je poznata od šezdesetih godina prošlog stoljeća, a novo je lice dobila 2014. godine. Naselje je smješteno u šumi stoljetnih pinija, a vlasnicima nekretnina i gostima na raspolaganju su pješčana plaža, sunčalište, uređene šetnice i bazeni. Čistoću mora potvrđuje Bijela zastava.

Crvena Luka spoj je iskonske prirode i suvremenog te funkcionalnog dizajna. Svojom ponudom odgovara kako osobama željnima aktivnog odmora uz pregršt sadržaja – od sportova do bogate gastronomije, tako i onima koji vole arhetipsku sliku odmora – boravak uz more i uživanje u ljepoti prirode.

Foto: Crvena Luka

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hrvatska korupcija

Hrvatska napreduje u borbi s korupcijom, ali i dalje je ispod...

Korupcija je pošast koje nisu pošteđene članice Europske unije, ali ni njezine krovne institucije. Ustvrdila je to stručnjakinja za usklađenost i...