Madonna u emotivnom govoru:„Budite lijepe i slatke. Ali nemojte imati mišljenje i praviti se prepametne. I nemojte ostarjeti“

Madonna je na dodjeli nagrade za „Ženu godine“ po izboru časopisa Billboard u petak održala žestok govor i još jednom pokazala zašto je i nakon više od trideset godina karijere kraljica popa.

Žestok govor Billboardove žene godine

Nakon što joj je na gala večeri „Women in Music“ uručeno priznanje za „Ženu godine“, Madonna je dala do znanja kako će se i dalje boriti, premda je svijet naklonjeniji muškarcima.

Pokazala je kako je umorna od dvostrukih standarda i ne želi više šutjeti o tome. „Ovdje sam pred vama kao neki otirač. Mislim, kao zabavljač godine“, rekla je 58-godišnja pjevačica te nastavila

„Hvala vam što ste prepoznali moju sposobnost da nastavljam svoju karijeru čak i nakon 34 godina licem u lice s otvorenim seksizmom i konstantnim zlostavljanjem.“

Inspiracija su joj bile Debbie Harry, Chrissie Hynde te Aretha Franklin, ali i David Bowie, koji je utjelovio i mušku i žensku dušu i zbog kojeg je mislila da ne postoje pravila. No, prevarila se, jer je shvatila da pravila postoje ako ste žena.

„Ako ste cura, morate igrati igru. Dopušteno vam je biti slatka i seksi. Ali nemojte se praviti prepametne. Nemojte imati mišljenje koje nadilazi status quo. Dopušteno je da vas muškarci objektificiraju i odijevaju poput kurve, ali nemoj imati stil kurve. I nemojte, ponavljam, nemojte dijeliti vlastite seksualne fantazije sa svijetom.“

Pritom je naglasila kako žene ne smiju ni ostarjeti jer je to grijeh zbog kojih će biti kritizirane, a i neće se više puštati na radiju.

Zahvalila je svima koji su sumnjali u nju i priredili joj pakao, jer je njihov otpor natjerao da se trudi više i da postane borac.

„Zbog vas sam postala žena kakva sam danas i hvala vam na tome“.

Prije same dodjele nagrada, priznala je kako je upravo poraz Hillary Clinton na nedavnim američkim izborima izazvao nešto u njoj i tad je shvatila da svojim stavom i govorom mora ohrabriti druge žene, prenosi Women’s Agenda. Moramo početi cijeniti vlastite vrijednosti i vrijednosti drugih, jer danas više nego ikad žene trebaju zauzeti stav i govoriti.

https://www.youtube.com/watch?v=bkfbG9OkiPM

 

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više