Nevjerojatna istina – majke rade u prosjeku 98 sati tjedno

U jednom američkom istraživanju – u kojem je sudjelovalo 2000 majki s djecom između 5 i 12 godina – znanstvenici su došli do rezultata da je radno vrijeme majke 98 sati tjedno. Dakle, mama ustaje u prosjeku u 6:23 sati, a prestane raditi tek oko 20:30. Pri tome je istraživanje ustanovilo da mame imaju dnevno tek 67 minuta vremena za sebe!

Ako ste i vi majka, sigurno ste svjesni ove činjenice, pogotovo kada je napokon službena, prenosi simplemost.com.

Radni dan započinje jako rano

Rano ustajanje i intenzivan tempo tijekom cijelog dana ostavljaju mnoge negativne posljedice na žene.

Mnoge majke pate od nesanice i osjećaju se umorno tijekom dana. Svejedno je li majka „mama i domaćica“ puno radno vrijeme ili radi puno radno vrijeme u nekoj tvrtki – nekako je majkama uvijek teško pronaći malo slobodnog vremena za sebe.

Savjeti za lakšu svakodnevicu

Majkama u ovim situacijama život olakšava podrška obitelji, posebice partnerova. Baka i djed te dadilje mogu pomoći u čuvanju djece i lakšoj organizaciji vremena.

Očito je majkama potrebno vrijeme za sebe kao i kontinuirano stvaranje pozitivne klime prema korištenju rodiljnog i roditeljskog dopusta očeva te podizanje razine znanja i svijesti o usklađivanju obiteljskih i profesionalnih obveza te veće sudjelovanje očeva u podizanju i odgoju djece.

Foto: 123.rf

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više