5 savjeta za maksi haljinu u uredu

Ljeto je vrijeme godišnjih odmora, manjeg broja poslovnih sastanaka i slično, pa mnoga uredska okruženja dopuštaju više casual poslovno odjevanje. Ako je vaš ured jedan od takvih, protiv ljetnih vrućina se možete probati boriti i s maksi haljinom.

Kako nositi maksi haljine na posao

Iako su maksi haljine lagane, prozračne i idealne za ljeto, nekih se pravila u poslovnom okruženju morate pridržavati. Kat s portala Corporette donosi savjeta kako nositi maksi haljinu na posao.

1. Prekrijte grudnjak

Kada nosite maksi haljinu, obucite normalan grudnjak i neka obavezno bude pokriven. Pritom pazite na duboki prednji izrez haljine, ali i na izreze na leđima, koji nikako nisu primjereni za posao. Najbolje bi bilo kada bi vaša maksi haljina imala dovoljno široke naramenice kako bi pokrile naramenice grudnjaka. Haljine za koje vam treba grudnjak bez naramenica, otvorenih ramena, u potpunosti izbjegavajte.

2. Obuća neka bude profesionalna

Samo zato što je vaša haljina možda dovoljno dugačka da vam pokrije stopala dok stojite ili hodate ne znači da obuća ne treba biti profesionalna i da možete obući japanke ili ljetne platforme. Obujte radije sandale na petu, a može i bez pete, ako vam to uredsko okruženje dozvoljava.

3. Pokrijte ramena

Ramena bi vam svakako trebala biti pokrivena. Pokušajte ih pokriti s bolerom ili laganom bluzom. Kako će se ljetu bližiti kraj, možete obući i lagani sako.

4. Neizostavni modni dodaci

Ljetno doba uvijek dopušta malo modne slobode, pa pokušajte svoju maksi haljinu ukrasiti s tankim remenom, ili ljetnom ogrlicom ili lančićem, pomoću kojih ćete istaknuti i haljinu i sebe.

5. Uredna i čista kosa

Neka vaša kosa bude uredna i čista, kao i sve ostale dane u godini. Ako imate dugačku kosu, svežite je u rep ili elegantnu punđu. Osim što ćete izgledati elegantnije i profesionalnije, u ljetnim mjesecima vam neće biti toliko vruće dok sjedite u uredu.

Maksi_haljine_2
Nordstrom

Maksi-haljine_3
Shopbup

Maksi_haljine_4
Polyvore

Foto: službene stranice

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više