MAMFORCE-spas za ženske karijere

MAMFORCE je prvi poslovni model fleksibilnog zapošljavanja visokoobrazovanih kadrova u Hrvatskoj koji zaposlenicima osigurava radna  mjesta koja omogućavaju kvalitetniju ravnotežu između poslovnog i privatnog života, a ujedno poslodavcima osigurava fleksibilnu radnu snagu obrazovanih i stručnih kadrova odgovarajućih kompetencija. Radi se o omogućavanju fleksibilnih uvjeta rada postojećim zaposlenicima, koji s obzirom na životne okolnosti imaju veću potrebu za fleksibilnim radnim vremenom.

Do bolje ravnoteže fleksibilnim radnim aranžmanom

Takav oblik zapošljavanja ili omogućavanja fleksibilnih radnih aranžmana prvenstveno je namijenjen obrazovanim ženama koje su prije majčinstva realizirale uspješne karijere, ali indirektno može obuhvaćati i skupine mladih te osoba starijih dobnih skupina. Ukoliko promatramo samo primarnu ciljnu skupinu, ovim modelom zapošljavanja odgovaramo na potrebe visokobrazovanih kadrova, prvenstveno majki u dobi od 30 do 45 godina kojih je prema statističkim podacima u Hrvatskoj više od 55.000. Budući aktualni problemi zapošljavanja, odnosno nezaposlenosti iznimno pogađaju skupine mladih i onih starijih od 55 godina, kroz provedbu ovog poslovnog modela u tvrtkama u Hrvatskoj predvidjeli smo aktivnosti kojima će se odgovoriti i na potrebe ovih, trenutno vrlo ugroženih skupina.

Usluge MAMFORCE modela mogu koristiti poslodavci, odnosno tvrtke koje u svoju organizaciju žele uvesti  fleksibilne uvjete rada i zapošljavanja. Budući fleksibilni uvjeti rada doprinose rastu produktivnosti može se reći da će se za primjenu takvog modela rada odlučiti sve one tvrtke koje žele svoje poslovanje učiniti efikasnijim i produktivnijim, a koje uz to osiguravaju rodnu ravnopravnost ženskih i muških zaposlenika.

MAMFORCE svojom pristupom ide u susret aktualnim potrebama poslodavaca i zaposlenika te pomaže u rješavanju važnih gospodarskih, društvenih i obiteljskih problema. S jedne strane povećava se mogućnost zapošljavanja odgovarajućih, visokostručnih kadrova, koji svojim znanjima i kompetencijama mogu znatno doprinijeti pojedinoj tvrtci, odnosno gospodarstvu, a s druge strane olakšava se uspostavljanje ravnoteže između poslovnog i obiteljskog života, što ima dugoročne pozitivne efekte na obitelj kao temeljnu zajednicu društva, natalitet  te ukupno zdravstveno stanje nacije.

Gospodarstvo također ima višestruke koristi od usluga MAMFORCE poslovnog modela. Veća je iskoristivost postojećeg ljudskog kapitala (znanje, iskustvo, kompetencije zaposlenika) u koji su do stjecanja diplome uložena znatna proračunska sredstva.  Ujedno, omogućava se uspješna prilagodba nužnim tržišnim promjenama, smanjuje se nezaposlenost te se utječe na smanjenje odljeva visokoobrazovanih i stručnih kadrova u inozemstvo.

Kako radi MAMFORCE?

Savjetovanje

MAMFORCE kompanijama nudi usluge savjetovanja u domeni prilagodbe postojećih procesa ka procedurama koje omogućuju fleksibilne radne aranžmane.

Osvještavanje prednosti fleksibilnog zapošljavanja za žene-majke

MAMFORCE stručni tim radi na osvještavanju prednosti fleksibilnog zapošljavanja žena-majki kod poslodavaca, zaposlenika, potencijalnih zaposlenika, relevantnih institucija.

Kroz  osvještavanje prednosti fleksibilnog zapošljavanja kao jednog od poželjnih oblika rada u uspješnim ekonomijama koje na odgovarajući način vode brigu o populacijskoj politici, mijenjamo stavove o ustaljenim oblicima rada i postajemo otvoreniji za nova rješenja koja  vode većoj efikasnosti, produktivnosti i većoj zaposlenosti.

U okviru aktivnosti osvještavanja provodi se audit u kompanijama, temeljem kojega će one kompanije kojezadovoljavaju kriterije odgovarajućeg odnosa prema zaposlenicima, osiguravanja odgovarajućih radnih uvjeta ravnoteže života i posla, omogućavanja fleksibilnih radnih aranžmana te poštovanja rodne ravnopravnosti biti nagrađene mogućnošću isticanja standarda MAMFORCE COMPANY® STANDARDA – s kojim se potvrđuje status odgovornog poslodavca koji kroz svoju politiku zapošljavanja omogućava fleksibilne radne aranžmane i rodnu ravnopravnost.

Spajanje – Posredovanje u zapošljavanju

MAMFORCE obavlja sve uobičajene aktivnosti posredovanja u zapošljavanju, s time da na tržištu rada nudi i traži kadrove koji su spremni raditi u fleksibilnim radnim aranžmanima te time pokriva jednu specifičnu nišu. Upravo to čini MAMFORCE model jedinstvenim na tržištu.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

6 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više