Marketing agencija – Kada je pravo vrijeme za angažman marketinškog stručnjaka?

Želite unaprijediti svoje poslovanje unajmljivanjem marketing agencije? To je dobra odluka za firme čiji vlasnik ne može više sam obavljati sve poslove. U tom trenutku je najbolje okrenuti se profesionalcima.

Marketing agencija za vas će odraditi kompletan marketing, a vi svoje vrijeme i resurse možete usmjeriti na vašu osnovnu djelatnost. Tako ćete biti sigurni da je sve odrađeno kako treba.

LeadMarketing agencija nastala je kao rezultat dugogodišnjeg iskustva i edukacije na području marketinga. Vlasnica agencije Edite Gombović je nakon 15+ godina iskustva u marketingu velikih korporacija, odlučila svoje znanje i iskustvo usmjeriti na vlastite klijente.

LeadMarketing pruža usluge marketinga malim i srednjim poduzećima. Digitalni marketing, Google oglasi, Upravljanje društvenim mrežama, Email marketing, SEO, samo su neka od područja kojima se bavi ova agencija.

Kada se vaš posao razvije do te mjere da više ne stignete sve odrađivati sami, a nemate namjeru zapošljavati marketinške stručnjake, vrijeme je da potražite marketing agenciju“, ističe Edita Gombović, vlasnica agencije.


Pročitajte više: Digitalni marketing – Zašto baš sad?


Zašto biste trebali unajmiti marketing agenciju

Više je razloga zašto je pametno unajmiti marketing agenciju. Uzmimo na primjer klijenta iz IT industrije. Radi se o timu vrhunskih stručnjaka koji govore jasno i glasno, ali obično im treba malo pomoći kako bi svoju poruku prenijeli potencijalnim klijentima.

Dopustite da objasnimo:

Profesionalna deformacija

Kada ste stručnjak u svom području, često se dogodi da ‘od šume ne vidite stablo’. Toliko dobro poznajete svoj proizvod da nemate potrebe objašnjavati ga. Jer vam se vaše znanje podrazumijeva i smatrate da i drugi razumiju o čemu se radi. No to najčešće nije tako! Marketing stručnjaci znaju jezik potrošača i predočit će vaš proizvod ili uslugu potrošaču na način kako on to očekuje.

Za članice WiA osiguran je popust od 30% na postavljanje Google Search ili Google Display kampanje. Ova ponuda traje do kraja kolovoza 2021.

Vlasnici firmi nisu superheroji

Vlasnici malih i srednjih poduzeća obično su svoje poslovanje izgradili od temelja i to nije samo posao, već i posao i ljubav.

Za mnoge vlasnike preuzimanje sve više i više odgovornosti čini se logičnim, prirodnim dijelom poslovanja. Mnogi smatraju da se vještine i iskustva drugih ne mogu usporediti s njihovim vlastitim i da samo oni znaju što je najbolje za njihovu firmu i njihove klijente.

To je u redu u kratkom roku. No, dugoročno to može početi utjecati na vašu mentalnu i fizičku dobrobit, a i na propuštene prilike.

Nitko nije superheroj. Ako na sebe preuzmete sav teret vođenja posla, uključujući marketing, to bi vas na kraju moglo skršiti. Ostanite jaki i dopustite agenciji da doprinese sa svojom stručnosti i resursima.

Specijalističko znanje

Marketing agencija je stručnjak u svom području. Imat ćete pristup stručnom znanju koje će raditi u cilju ostvarivanja vaših poslovnih rezultata.

Uštede na plaćama, vremenu i osposobljavanju

Kontrola troškova i pravilno upravljanje troškovima ključni su za osiguravanje likvidnosti. Iskusni marketing menadžer koštao bi vas u prosjeku između 250.000 – 350.000 kn godišnje.

Naravno, možete angažirati mlađeg djelatnika, ali hoće li imati iskustva i vještine ostvarivati vaše poslovne ciljeve? Tko će mu biti mentor? Što se događa kad ode iz firme? Ili dok je na godišnjem odmoru?

To je ključna razlika između internih zaposlenika i agencije. Zaposlenici trebaju obuku. Agencija je rođena spremna. Od trenutka kad ih angažirate, spremni su za početak.

Mit: Marketing može raditi bilo tko

Primamljivo je nekome dati marketinšku ulogu kao dodatak drugom poslu. Možda se dodijeli prodavaču ili poslovnoj tajnici, za početak. Ali nema šanse da honorarni prodavač ikad može učiniti sve što je potrebno za postizanje snažnog poslovnog rasta. Marketing je posao s punim radnim vremenom i nikakav entuzijazam ne može nadoknaditi teško stečeno iskustvo.

Što marketing agencija radi za vas?

LeadMarketing agencija nudi integrirani raspon usluga. Za integriranu marketinšku kampanju koriste različite strategije – poput oglasa, newslettera i društvenih mreža. Istražimo neke od njih:

Google oglasi – Prikazivanje vašeg oglasa među rezultatima organskog pretraživanja. Kod ovog oglašavanja, vaš se oglas prikazuje nakon što korisnik u Google upiše vaš proizvod ili uslugu. Plaćate samo ako netko klikne na vaš oglas.

Društvene mreže (Facebook, Instagram, LinkedIn…) – Osmišljavanje sadržaja za redovne objave nije ni malo lak posao. Zahtjeva vrijeme i promišljanje. Kreiranje sadržaja, objavljivanje te komunikacija s klijentima uzimaju puno vremena. Agencija će također za vas izraditi kampanju oglašavanja na društvenim mrežama kako bi privukli veliki broj potencijalnih klijenata.


Pročitajte više: LinkedIn Post ili LinkedIn Article – Koji format odabrati?


Content marketing – Pisanje sadržaja (blogova, članaka, objava za društvene mreže) – Potrebno je da sadržaj koji objavljujete predstavlja vaš proizvod na način kako to kupac očekuje. Da zvučite profesionalno i pokažete svoju stručnost.

SEO (Optimizacija za tražilice) – Sadržaj na vašoj web stranici trebao bi biti formiran tako da ga Google može bolje plasirati. Zbog toga se radi optimizacija sadržaja kako bi se ostvarila viša pozicija među rezultatima pretraživanja i privuklo više korisnika na vašu web stranicu.

Grafički dizajn – Kreiranje vizualnih rješenja što uključuje upotrebu elemenata kao što su slike i  tipografija.

Newsletteri – Slanje redovnih newslettera na bazu vaših klijenata i potencijalnih klijenata. Email marketing pomaže vam izgraditi odnose s klijentima i potaknuti prodaju.

Oglašavanje na web portalima (HRT.hr, Dnevnik.hr, Zadovoljna.hr, RTL.hr, Gol.hr…). Želite li se oglašavati putem bannera ili PR članka, agencija će vam dogovoriti najpovoljnije uvjete oglašavanja.

Tradicionalno oglašavanje – Tradicionalno oglašavanje odnosi se na oblike masovnih medija koji uključuju časopise, televiziju, digitalne medije, radio, jumbo plakate i sl.

Zaključak svega ovoga je da su marketing agencije važne. Pokušavajući sve učiniti sami, na kraju ne samo da gubite vrijeme već možete i naštetiti ugledu svoje firme. Ako ste tvrtka ili pojedinac koja treba marketing agenciju, kontaktirajte LeadMarketing putem maila [email protected].

Za članice WiA osiguran je popust od 30% na postavljanje Google Search ili Google Display kampanje. Ova ponuda traje do kraja kolovoza 2021.

Foto: Facebook, Privatna arhiva

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -