Maslinovo ulje za djecu: promicanje zdravih navika kod djece kroz igru

Orgula je u Splitu predstavila svoj novi proizvod – maslinovo ulje za djecu. Točnije, Orgula Junior BIO ekstra djevičansko maslinovo ulje, koji prate posebna komunikacijska kampanja i društveno odgovorni projekt. Naime, Orugla Junior BIO ekstra djevičansko maslinovo ulje namijenjeno je djeci svih uzrasta, a njegova je posebnost etiketa s QR kodom koji vodi na specijalizirani web što promiče uravnoteženu prehranu i razvoj kroz igru. Predstavljanju su se pridružili Gimnastički klub Marjan i predstavnici ŠKMER-a, udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.

Maslinovo ulje za djecu poziva na igru

“Znamo da se kvalitetne prehrambene navike oblikuju već u ranim godinama života, stoga smo stvorili Orgula Junior BIO ekstra djevičansko maslinovo ulje, potpuno prirodno i nježnog okusa. Ne radi se samo o vrhunskom maslinovu ulju nego i o inspiraciji – na Orgula Junior webu prijedlozi su igara na otvorenom, kao i korisni savjeti nutricionista i recepti. Naš je cilj potaknuti zajednicu na pozitivne promjene. Želimo educirati potrošače o važnosti uravnotežene prehrane, kao i o vrijednosti vremena provedenog na svježem zraku i u prirodi, daleko od ekrana”, poručio je prilikom predstavljanja Pjero Zekan, direktor tvrtke Orgula.

Tradicionalne igre koje se nalaze na etiketi ulja Orgula Junior BIO te na Junior webu prenosile su se s generacije na generaciju, imaju jednostavna pravila i ne iziskuju posebne rekvizite. Dobro je poznato da djeca vole provoditi vrijeme u igri, a ona uvelike pridonosi dječjem razvoju, uključujući razvoj prostorne svijesti, koordinacije pokreta, maštovitog razmišljanja i znatiželje. Osim toga, igra uči važnim vrlinama i vještinama poput strpljenja, pozitivne konkurencije i suradnje.


Pročitajte više: Brokula – recepti za finu i laganu večeru


Inspiracija za obroke, ideje za poticanje djece na više kretanja…

“Orgula Junior projektom promiče zdrav razvoj kroz uravnoteženu prehranu i fizičku aktivnost. Zdrave se navike stvaraju već u najranijem djetinjstvu, a za pravilan rast i razvoj djece najvažniji su kvalitetna prehrana i puno kretanja. Na našim stranicama potražite inspiraciju za ukusne i zdrave obroke, kao i ideje kako potaknuti djecu na više kretanja”, poručila je i Nataša Zekan, direktorica operacija u Orgula grupi.

Jedan od partnera u nastanku i prezentaciji Orgula Junior BIO ekstra djevičanskog maslinova ulja je splitski ŠKMER, udruga šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija. Uz promicanje i unapređivanje kuharske struke, organiziranje natjecanja i manifestacija te promoviranje kulinarstva u Hrvatskoj i inozemstvu, sudjeluju u raznim humanitarnim manifestacijama i projektima srodnih domaćih i inozemnih organizacija te na internacionalnim kuharskim natjecanjima osvajaju brojne nagrade – imaju čak 285 medalja i 42 pehara s međunarodnih natjecanja te 125 priznanja kuharskih udruženja iz 28 zemalja svijeta.

“Izuzetno smo ponosni što smo imali prilike sudjelovati i doprinijeti razvoju Junior proizvoda i projekta. Kada govorimo o maslinovu ulju, u prehrani djece valja koristiti isključivo ono najbolje, a to je ekstra djevičansko maslinovo ulje, koje je potpuno prirodna namirnica i odličan izvor zdravih masti. Među našim ključnim aktivnostima je organiziranje natjecanja, manifestacija, festivala i prezentacija s ciljem promocije kulinarstva u Hrvatskoj i inozemstvu, ali i edukacija kuhara, ugostitelja, građanstva, djece i ostalih zainteresiranih za kulinarstvo, a upravo te ciljeve možemo ostvariti našom suradnjom s Orgulom”, poručio je predsjednik udruge ŠKMER Željko Neven Bremec.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -