Meditacija – put prema osobnoj pobjedi

Procjenjuje se da je 70-90 posto današnjih bolesti povezano sa stresom. Ova najčešća moderna bolest onemogućuje fokus na unutarnji sklad. Za svaku od nas postoji put, a kako bismo ga jasno osjetile i čule, potrebno je utihnuti. Pronađite sebe i svoj put kroz meditativnu praksu.

Trening tijela, uma i duha

Misli koje se vrte u našim umovima potiču da živimo u dalekoj prošlosti i/ili zamišljenoj budućnosti. Čini se da najmanje vremena provedemo u sadašnjosti, zar ne?

Nered u mislima rezultira teškim pronalaženjem fokusa, neproduktivnošću i gubljenjem osjećaja uspješnosti. Koliko se stvarno osjećate zadovoljno, mirno i odlično u vlastitoj koži? Nauči li se zadržati unutarnji mir, mirnija će biti i vanjska stvarnost, a time život postaje ugodniji, razumljiviji i kvalitetniji.

meditacija

Tijekom meditacije tijelo se prepušta dubokom pomlađivanju i regeneraciji te se oslobađa
nakupljenog stresa. Također, osigurava se svim nivoima istovremeno prijeko potrebna hrana, a dovodi i do nove razine energije. Regulira se krvni tlak te hormonski, imunološki i živčani sustav, što donosi predah od svakodnevice i omogućuje pogled na život iz druge perspektive.

Na taj način omogućuje lakše, sigurnije i mirnije nošenje sa zahtjevnim životnim ulogama i daje mogućnosti za donošenje boljih odluka. Ovaj svojevrsni trening tijela, uma i duha služi pročišćavanju, osvježavanju i učenju.

Otvorite prostor za spoznaju

Kao i pri mnogim izazovima u životu, pronalazak rješenja ovog stanja u početku može biti zahtjevan. Veliku prednost i odličan start predstavlja školovano vodstvo.

Jelena Radošević je certificirana učiteljica joge te dugogodišnja praktikantica mindfulness meditacije. S njom se formalno upoznala prvenstveno kroz učenja svog učitelja Mislava Brečića te Srđana Roje i voditelja meditacijskog povlačenja u organizaciji Budističkog sveučilišta u Chiang Maiu na Tajlandu.

Uz Jelenu naučite koje su istinske potrebe vašeg tijela, uma i duha. Origo centar, prvi specijalizirani centar za holističku detoksikaciju u Hrvatskoj najavljuje novi ciklus tečaja od 5 dolazaka meditacije.

Tečaj započinje ovoga četvrtka, 20. rujna 2018. u 19:30 sati i traje 5 tjedana. Broj polaznika po ciklusu Meditacije ograničen je na deset osoba, a prijaviti se možete putem telefona ili e-maila.

Niste li još otkrile svoju poslovnu viziju, meditacija je pravi put. Kada um utihne, intuicija i ideje dolaze same!

Foto: Origo centar, Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više