Meryl Streep vjeruje da će Hillary Clinton biti prva, ali ne i posljednja američka predsjednica

Nakon Michelle Obama koja je prvog dana Nacionalnog skupa Demokratske stranke u Philadelphiji održala impresivan govor u kojem je iskazala podršku Hillary Clinton, o čemu su pisali brojni svjetski mediji, još je jedan govor privukao veliku pažnju.

Riječ je o poznatoj američkoj glumici i dobitnici Oscara Meryl Streep koja je istaknula kako Hillary Clinton inspirira mlade generacije.

Prva američka predsjednica koja će služiti narodu borbenošću i milošću

Hillary se već 40 godina bori za djecu  i obitelji. „Odakle joj ta borbenost, odakle joj ta milost?“, pita se 67-godišnja glumica.

„Odakle snaga svim ženama začetnicama – sutkinji Sandra Day O’Connor , krojačici i afro-američkoj aktivistici za ljudska prava Rosi Parks, aktivistici Harriet Tubman, prvoj američkoj letačici Amelia Earhart… Sve te žene imaju nešto zajedničko – snagu uma, puno srce i goruću strast za svojim ciljem. A to sada predstavlja Hillary. To je Amerika“, naglasila je Meryl Streep.

Gotovo nakon sto godina otkad su žene dobile pravo glasa, ispisali ste povijest, rekla je prisutnima na konvenciji. A ispisat ćete je i u studenom, kada će Hillary postati prva američka predsjednica. Bit će prva u nizu muškaraca i žena koja će služiti narodu borbenošću i milošću. Postat će prva, ali nikako ne i posljednja predsjednica, naglasila je.

Hillary Clinton je napokon i službeno demokratska kandidatkinja za američkog predsjednika. Iako je prema anketama republikanski kandidat Donald Trump i dalje u prednosti, Meryl ne sumnja kako će Amerika dobiti prvu predsjednicu.

No, valja naglasiti kako Hillary nije prva žena koja se kandidirala za predsjednika. Prva je to učinila afroamerikanka Shirley Chisholm 1972. godine, koja je također bila kandidatkinja demokrata.

Govor Meryl Streep možete pogledati u nastavku.

 

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

održivo poslovanje poduzetnika

Hrvatske poduzetnike u održivom poslovanju koče financije. ‘Održivost nije trošak nego...

Glavni razlog zašto se više hrvatskih malih i srednjih poduzeća (MSP) nije okrenulo održivom razvoju je nedostatak javnih poticaja, održivih financija,...