Metalurgija Mihoković u suradnji s dizajnerima kreira genijalan namještaj

Sve češće korišten, metal u interijeru postao je nezamjenjiva pratnja i dalje dominantnom drvetu. Iako se u interijer unosi u manjim količinama, estetika proizvoda uvelike ovisi o dizajnu, obradi i kvaliteti izrade metalnih dijelova.

Metal u interijeru

Ručke, nogice, dekorativni elementi, rasvjetna tijela i sl. imaju nevjerojatan utjecaj na finalni dojam proizvoda i posljedično cjelokupni interijer.

Naši dizajneri s razlogom su skloniji domaćoj proizvodnji, a metalurgija Mihoković pokazala se je kao prava adresa za izradu custom-made dijelova po njihovim idejnim konceptima.

“Dugo već surađujemo s dizajnerima i tvrtkama koje isporučuju proizvode za luksuzne brendove. Kvaliteta materijala, proizvodnih procesa i završne obrade je ključna za uspjeh na takvom tržištu.” govori nam Marina Mihoković Dvorski, direktorica prodaje u metalurgiji Mihoković.

Metalurgija Mihoković

Pogledajte što pomna obrada metalnih dijelova znači za proizvod. Predstavljamo neke od suradnji metalurgije Mihoković na produkciji genijalnih proizvoda hrvatskih dizajnera.

MILLA & MILLI by Mundus Viridis

Milla&Milli, brand hrvatskog prerađivača drveta Mundus Viridis u gotovo svakom proizvodu uz drvo kao bazni materijal, koristi metal za potkonstrukciju i dodatne dijelove.

Cjelokupna proizvodnja bazirana je u Hrvatskoj, a Mihoković metalurgija dugogodišnji je partner za izradu metalnih dijelova.

“Metal je ne samo logičan, već i idealan odabir. Osim što ima visoku nosivost, prilagodljivost zahtjevima proizvoda, kvalitetna obrada podržava visoku estetiku proizvoda. Iznimno nam je važno da proizvodnja bude prvenstveno kvalitetna, a domaća proizvodnja pokazala se je upravo takvom.” govore nam dizajneri ove kolekcije.

DizzConcept – KUHINJA PIA

U zatvorenom stanju kuhinja PIA izgleda kao element dnevnog boravka s TV-om uz kojeg je prostor idealan za smještaj manje skulpture. Televizor uz kojeg se nalaze potrebne utičnice integriran je u vrata na zglobnom nosaču. Osim uštede prostora dobivena je i mogućnost usmjerivanja ekrana pod kutem do 180 stupnjeva.

Metalurgija Mihoković5

Kako izgleda sam proizvodni process, objašnjava Marina Mihoković Dvorski.

“U proizvodnji je uvijek prisutna fleksibilnost i prilagodba idejnom konceptu s kojim dolazi dizajner ili tvrtka. Laserska tehnologija rezanja daje nam pregršt mogućnosti, uz naravno strojeve i alate za savijanje oblika.

Također, spajanje dijelova metala mora biti oku nevidljivo što se postiže naknadnim brušenjem spojeva, dok plastifikacija pruža bezbrojne palate boja s efektima sjaj, mat, glatke i ‘tekstura’ površine.” objašnjava.

Pitali smo dizajnere više odabiru materijala u ovom projektu.

“Metal u dizajnu kuhinje Pia nije slučajan odabir. Ideja je bila stvoriti inovativan, jednostavan, funkcionalan, kvalitetan i vizualno nenametljiv proizvod, a odabir metala kao baznog materijala doprinio je svim navedenim karakteristikama.” govore nam iz dizajnerskog kolektiva DizzConcept.

Na pitanje što bi istaknuli u suradnji s metalurgijom Mihoković, ističu ekološku održivost s obje uključene strane u proizvodnom procesu.

“Fokusirani smo na stalna poboljšanja u upravljanju okolišem i sprječavanju onečišćenja pri stvaranju inovativnih rješenja za male prostore. Angažiranje domaćeg prerađivača metala na ovom projektu omogućio nam je obostrano visoku učinkovitosti u potrošnji prirodnih resursa i smanjenje ugljičnog otiska proizvodnih operacija.” nadodaju.

KP DIZAJN – TOVAR

U suradnjama metalurgije Mihoković s dizajnerima ističemo i zanimljivi ukras za interijer izrađen u potpunosti od metala.

Metalurgija Mihoković3

Riječ je o ukrasu ‘Tovar’, minimalističkom redizajnu tradicionalnog drvenog mediteranskog suvenira. Dostupan je u ljubičastoj, žutoj i plavoj boji, a dizajn potpisuje Jasmina K.Pahič iz KPdizajna.

“Primarno smo studio za dizajn interijera ali bavimo se i produkt dizajnom, uglavnom dekorativnih predmeta.” započinje Jasmina, hrvatska dizajnerica sa slovenskom adresom u Kopru.

„Dizajnirala sam nekoliko predmeta iz metala, volim istraživati razne mogućnosti ovog materijala. Prvenstveno me oduševljava njegova izdržljivost i dugovječnost. Ako radite s nekim materijalom, s vremenom naučite kako se “ponaša”, koji su načini obrade, što sve možete s njim, a onda se i vaš dizajn prilagođava tome.“, nadodaje.

Pitali smo Jasminu i o odabiru hrvatskog proizvođača ovog dizajnerskog metalnog ukrasa.

„Za dizajnera je iznimno važno pronaći prave suradnike za izradu njegovog dizajna.Naša nova serija Tovara napravljena je u tvrtki Mihoković i što se tiče suradnje, mogu samo reći da smo tovari i ja napokon došli ‘doma’.“

GRUPA – DOT table

Kolekcija DOT sastoji se od dva pomoćna stolića različitih dimenzija i boja, koji se mogu kombinirati ili koristiti zasebno, ovisno o prostoru. DOT pomoćni stolići zamišljeni su kao nastavak Grupine kolekcije rasvjetnih tijela, dijeleći njihov vizualni stil i karakter.

Stolić DOT primjer je korištenja metala kao baznog i u slučaju ovog modela – jedinog materijala.

Metalurgija Mihoković4

Njihov prepoznatljiv karakter postignut je metalnom potkonstrukcijom na čijem se vrhu nalazi aluminijska ploča.

“Naša sklonost korištenja metala u oblikovanju proizvoda prisutna je od samih početaka našeg profesionalnog bavljenja dizajnom. Zbog mogućnosti krajnjeg reduciranja elemenata proizvoda metal je materijal koji je kompatibilan s našim promišljanjima važnih karakteristika koji proizvod treba zadovoljavati a kroz dugogodišnje iskustvo njegovog korištenja, jednom usvojena znanja, uzorke i procedure u mogućnosti smo primijeniti na oblikovanje i razvoj novih proizvoda.” govori nam Tihana Taraba iz Grupa-e.

Pitali smo proizvođača i što je najvažnije pri proizvodnji ovakvih proizvoda.

“Preciznost u inženjerkom dijelu pripreme te u svim ostalim fazama proizvodnje, manipulacija dijelova unutar pogona, kontrola između svih proizvodnih procesa, detalji poput preciznosti u spojevima te finalno zaštita tj. pakiranje gotovog proizvoda je ono što čini razliku.” govori Marina Mihoković Dvorski.

Više o projektima i uslugama metalurgije Mihoković pogledajte na www.mihokovic.hr!

Pripremljeno u suradnji s Metalurgijom Mihoković

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -