Microneedling nakon kojeg se odmah vraćate na posao

Ako ste isprobali microneedling, znate da se radi o tretmanu koji nije bezbolan i da vas nakon tretmana čeka oporavak. Kad isprobate microneedling u DermaCare centru, vidjet ćete što je to kvalitetan profesionalni tretman, u potpunosti prilagođen vama.

Što je RF microneedling?

Za microneedling u DermaCareu koristi se uređaj HiFu tvrtke Focus dual. Tanke iglice uređaja na koži stvaraju mikroozljede, što potiče obnovu. Time se uklanjaju bore, ožiljci i hiperpigmentacije (primjerice ožiljci od akni). Dodavanjem radiofrekventnih valova rezultat je još bolji. Radiofrekvencija (RF) potiče stvaranje novog kolagena i elastina i pritom obnavlja oštećena kolagenska i elastinska vlakna. 

microneedling

Tretman počinje standardnim Dermalogica protokolom – dvostrukim čišćenjem koje osigurava potpunu  čistoću kože. Koncept koji bi svatko od nas trebao uvrstiti u svoju večernju rutinu! Za moju zrelu kožu korišten je uljni predčistač PreCleanse, a nakon toga Daily Glycolic Cleanser na bazi glikolne kiseline.

Zatim je na red je došao enzimski piling u kombinaciji s kemijskim (papin + mliječna kiselina).

Boli li microneedling?

Boli, ali je izdržljivo. Dubina uboda iglica prilagođava se zonama lica. Obrazi mogu izdržati dublji ubod od čela. Ovisno o vašem pragu boli, prije tretmana moguće je nanošenje anestetske kreme, međutim, učinak će biti slabiji. Naime, kad osjetimo  bol, kako mi je objasnila terapeutkinja, mozak na to mjesto ‘šalje’ kolagen za oporavak. Ako ne osjetite bol, na mjesto oštećenja dolazi manja količina kolagena.

microneedling

Microneedling radiovalovima daje bolje rezultate, ali ćete osim uboda iglica osjetiti i peckanje.

Ja sam u svakom slučaju izdržala, a svaki sljedeći tretman bit će mi manje bolan.

Brz oporavak nakon tretmana

Posebno me oduševilo ono što je uslijedilo: serum za obnovu kože bogat hijaluronom, s više vrsta peptida i retinolom. Koža je smirena i nahranjena odabranim maskama, a učinak je pojačan LED svjetlosnom terapijom.

microneedling

Upravo je u tome DermaCare tretman poseban. Nakon nekih tretmana na kojima sam bila na licu sam danima osjećala nelagodu, a poslije ovog bilo je vidljivo samo crvenilo. Prije izlaska iz centra terapeutkinja mi je nanijela mineralni puder jane iredale koji je prekrio crvenilo i umirio kožu, a nije začepio pore pa sam se bez problema vratila na posao. Do večeri crvenilo je nestalo, samo su se na nekim mjestima na licu vidjele točkice od uboda iglica.  

Broj microneedling tretmana ovisi o stanju kože i željenim rezultatima. Ja na svoj sljedeći dolazim za tri tjedna.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

dokumentarci Netflix

Ovih 5 dokumentaraca režirale su žene, a govore o važnim temama

Progovoriti u dokumentarnom filmu o osjetljivim temama poput seksualnog zlostavljanja, ubojstva ili prostitucije jako je nezahvalno - treba steći povjerenje aktera...
- Advertisment -