Upoznajte gadget koji će oduševiti sve one koji provode dane za računalom

Ukoliko pripadate grupi ljudi koji za računalom provode više od 6 sati dnevno, ovo je priča koja bi vas mogla zainteresirati. Dugotrajni rad za računalom, neispravan položaj sjedenja te neodgovarajuća oprema uvelike mogu otežati svakodnevno funkcioniranje. U najgorim slučajevima mogu dovesti čak i do bolnih stanja koji izravno utječu na produktivnost, ali ponajviše na zdravlje.

Izbjegnite kompjutorsku šaku u oko

Sigurno ste bar nekad kroz svoju karijeru (koja najčešće uključuje višesatni rad na računalu) osjetili zatezanje, laganu bol, pa čak i nepokretljivost ručnih prstiju ili dijelova šake.

Prekid aktivnosti uslijed bolnog podražaja zasigurno ima najbolji kratkotrajni učinak, no dugotrajno ignoriranje osjeta boli može dovesti do sindroma karpalnog tunela. Riječ je o bolesti, odnosno sindromu koji najviše pogađa radnu populaciju. I to onu koja često i mnogo vremena provodi za računalom koristeći neodgovarajuću računalnu opremu.

Takozvana kompjuterska šaka „udara“ tamo gdje ste najranjiviji. Kao što i sam naziv sugerira, javlja se pri izvođenju neke repetitivne aktivnost poput klikanja ili pisanja. Kada taj pokret postane bolan i neizdrživ, možete vjerovati kako vjerojatno bolujete od navedenog sindroma.

User-friendly rješenje

Prevencija je zasigurno najbolji i najisplativiji način borbe protiv spomenutog sindroma, a jedno od preventivnih rješenja nalazi se na dohvat ruke!

Tvrtka Mikronis predstavlja jedan od ponajboljih miševa današnjice – Logitech Master 2S. Riječ je o mišu s kojim ćete moći provoditi sate i sate uz računalo, a da pritom ne osjetite nikakvo opterećenje za šaku ili prste.

miš

Ergonomski oblikovan oblik miša jamči idealan položaj šake i prstiju, pa je korištenje ovog gadgeta iznimno user-friendly. Za palac je osmišljen i poseban oslonac na mekanu površinu kako bi se u potpunosti omogućio prirodan i ugodan položaj ruke i šake.

Ovaj miš teži samo 145 grama, a na računalo se spaja putem malenog USB prijemnika ili Bluetooth vezom. Svakako treba naglasiti i revolucionarni senzor koji omogućava rad na doslovce svakoj podlozi, pa čak i staklu. Samim time korisniku je omogućen rad u gotovo svim uvjetima, što u velikoj mjeri doprinosi komforu i produktivnosti.

Stvorite bolje uvjete za rad i odaberite svoje zdravlje, tijelo će Vam biti zahvalno!

Foto: Mikronis, Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -