Za mlade žene koje žele raditi – CESI organizira Klubove za zapošljavanje žena

CESI u listopadu organizira klubove za zapošljavanje mladih žena u okviru projekta Mlade žene žele raditi. Klubovi su namijenjeni mladim ženama koje nisu u sustavu obrazovanja i osposobljavanja (NEET) te im je potrebna podrška pri traženju zaposlenja.

Klubovi za zapošljavanje mladih žena

Cilj projekta je informirati mlade i lokalnu zajednicu o radničkim pravima te o specifičnom položaju mladih žena u svijetu rada, educirati i osnažiti mlade NEET žene za kreativnije sudjelovanje na tržištu rada te zagovarati efikasne javne politike za poboljšanje položaja NEET mladih kroz kampanju za mlade, klubove za zapošljavanje NEET mladih žena i edukaciju o radničkim i socijalnim pravima.

Kroz interaktivan rad u grupi žene će dobiti potporu i edukaciju za aktivno traženje posla, ali i za razvoj vlastitih vještina komunikacije i osobne efikasnosti. Teme koje će se obraditi vezane su: komunikacijske vještine, neverbalna komunikacija, asertivnost, pregovaranje, intervju za posao, pisanje životopisa i motivacijskog pisma, nošenje sa tremom, prezentacijske vještine, osobna efikasnost te upravljanje ciljevima i vremenom.

U sklopu ovog programa žene također mogu dobiti i pravne savjete vezane uz radna i socijalna prava o tome kako se nositi s problemom diskriminacije mladih žena u svijetu rada.

Radionice su se tijekom 2014. godine provodile na području Grada Zagreba i Grada Zaboka. Do sada se odazvao veliki broj žena što govori o potrebi za ovakav način rada.

Radionice će se održavati u vremenu od 10:00 do 15:00 sati u slijedećim terminima: 19.10., 21.10., 24.10., 28.10., 31.10. u knjižnici udruge CESI na adresi Nova cesta 4.

Za svaki od ponuđenih termina radionica može se prijaviti maksimalno 5 sudionica.

Ako ste zainteresirani, molimo Vas da ispunite prijavnicu niže u tekstu te ju pošaljete na email adresu [email protected]  ili nam se javite na broj 099/700 96 73.

Foto: 123rf

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

LinkedIn postaje moćan prodajni kanal

LinkedIn koristi sve više ljudi i ta društvena mreža postaje moćan prodajni kanal. Istaknuo je to Daniel Disney, stručnjak za prodaju...