Maštate o tome da postanete influencerica? Donosimo 4 savjeta uspješne modne blogerice

Možemo se podsmjehivati poznatim beauty blogericama koje svakodnevno objavljuju selfije iz svojih dnevnih boravaka ili caffe barova dok reklamiraju najnovije kozmetičke proizvode, no činjenica je da je posao influencera jedan od najpopularnijih na svijetu, a njihov utjecaj konstantno raste.

Imaju povjerenje potrošača

Pojedina su istraživanja potvrdila i da današnji potrošači više vjeruju influencerima nego reklamama.

Influenceri su danas postali uzor mnogim mladim ljudima djelomično i iz razloga što su stvarne osobe dostupne na internetu i društvenim mrežama pa ih svatko može kontaktirati, postaviti im pitanje, “lajkati” im statuse i komentirati fotografije. Biti influencer svakako jest unosan posao, ali nije jednostavan kao što se čini.

Svoju priču o uspjehu podijelila je s javnošću modna blogerica Leandra Cohen te poručila da uspjeh nije došao preko noći.

Stranicu “Man Repeller” Leandra Cohen pokrenula  2010. godine, a sve je u početku bilo zamišljeno kao modni blog.

Danas, 7 godina nakon osnutka, “Man Repeller” je nevjerojatno uspješna tvrtka i modni portal, koju na Instagramu prati skoro gotovo 2 milijuna ljudi.

U nastavku vam donosimo neke praktične savjete kako možete da postati bloger i influencer koje je Leandra izdvojila, a primjenjivi su i u nekim drugim poslovima i zanimanjima.

Bitno je postaviti cilj 

“U početku nisam imala ciljeve za ‘Man Repeller’, osim toga da ću u životopisu imati referencu na temelju koje će me netko  zaposliti nakon diplome”, kazala je Leandra otvoreno i otkrila kako je njezin san bio izvještavati za poznate američke modne časopise ili postati cijenjenom modnom urednicom.

Sjećate li se one scene na početku filma ‘Vrag nosi Pradu’ u kojoj more modnih urednica obuva svoje cipele s visokom potpeticom i trče na posao? Jako sam željela da moj život tako izgleda”, rekla je Leandra.

Ubrzo je shvatila da su njezine želje jedno, a njihova realizacija nešto drugo pa je odlučila postaviti važnost realnih ciljeva i fokusiranje na njih. Upravo to dovelo ju je do onoga gdje se sada nalazi.

Sačuvajte autentičnost i ostanite svoji

“Riječi autentično i transparentno 2010. godine, kada sam započinjala posao, nisu se koristile tako čestokao danas, ali one su kao načela sastavni  dio mog DNK i DNK ‘Man Repellera’.”, otkrila je Leandra.

Ja sam otvorena knjiga, srce i duša su mi uvijek otvoreni i bilo bi mi potpuno neprirodno da se na ‘Man Repelleru’ ne odražava život koji živim privatno”, nastavlja svoju priču.

Držite se svojih principa

“Ljudi mogu činiti što god žele. To je njihov život, njihova društvena mreža.

Ipak, moraju biti svjesni kakvu osobnost i stil života promoviraju  i jesu li spremni nositi se s tim u budućnosti”, tvrdi Leandra i upućuje i na neke kritike koje se često vezuju uz ovaj posao.  Objašnjava kako ne mora značiti da ste se se prodali ako imate oglase na svojem profilu, ali ako zbog njih i novca koji donose ti oglasi žrtvujete svoje principe onda biste ipak trebali razmisliti koliko se držite svojih principa i vjerodostojnosti.

No, not joking at all #leopardleopardleopard

Objavu dijeli Leandra (Medine) Cohen (@leandramcohen) Ruj 29, 2017 u 12:23 PDT

Najbolji dio posla su poznanstva

“Najbolji dio ovoga svijeta su odnosi koje sam razvila. Ako ste se oduvijek divili modnoj industriji, kad joj napokon priđete osjećate se kao da ste u snovima.

Odjednom razvijete odnose s tim ljudima koji su se do sada činili kao mitska bića”, zaključuje ova uspješna blogerica.

Foto: Screenshot YouTube

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kvote za upravne odbore

Europski parlament službeno uveo kvote za upravne odbore u tvrtke

Prema novoj odluci Europskog parlamenta, veće tvrtke u Europskoj uniji morat će povećati prisutnost mane zastupljenog spola, u ovom slučaju žena,...
- Advertisment -