Modni trikovi za liderice koji će vam osigurati odličan prvi dojam!

Poslovne žene imaju brojne izazove, a iako se sve više ruše predrasude za žene, još uvijek postoje brojne prepreke koje treba prevladati. Trebate ostaviti pravi dojam u pravo vrijeme, a stvaranje pravog dojma je pola uspjeha. Srećom, tu je moda na vašoj strani, a ovi modni trikovi pomoći će vam da vas i drugi vide kao pravu lidericu piše The Business Woman Media.


Pročitajte više: Osobna stilistica Ana Matutinović: Dobar stil vas izdvaja iz mase i pomaže vašoj karijeri!


Koji modni trikovi će vam pomoći u pronalasku poslovnog stila?

Neka vam bude udobno

Vaša uloga liderice i poduzetnice zahtijeva da ostanete aktivni tijekom cijelog dana. Imate sastanke na kojima trebate prisustvovati i ljude koje ćete susresti između svih obaveza koje morate odraditi. Udobnost je važan faktor u tome.

Iako može biti primamljivo obući par visokih potpetica i suknju visokog struka koja naglašava vašu siluetu, ta kombinacija ipak nije najudobnija za nošenje. Nakon nekoliko sati počet ćete osjećati umor, a usredotočenost na posao će vam se smanjiti.

Ne znači da ne biste trebali nositi visoke pete i suknju, ali trebate razmišljati o udobnosti prilikom odabira modnih komada koje ćete nositi.

Razmislite o prilici

Kao poslovna žena, morate moći prijeći s formalnog sastanka s upravnim odborom na druženje s kolegama. To znači odabrati modne komade koji se mogu nositi i kombinirati s drugim komadima kako bi se stvorili različiti lookovi.

Bijela košulja u kombinaciji s hlačama odlično funkcionira. Možete dodati sako kako biste izgled pretvorili u svečaniji i jednostavno se preodjenuli prije izlaska s kolegama. Određene haljine mogu se nositi u istu svrhu.


Pročitajte više: Zašto je bijela košulja must have?


Ako radite u poluformalnom okruženju, čak možete odabrati elegantne tenisice u kombinaciji s trapericama i sakoom. Kada imate neplanirani sastanak s klijentom, zadržite sako i prebacite se na svečanije cipele.

Odjeća s karakterom

Mnogi će reći da morate biti svoji, ali to nije uvijek moguće u poslovnom okruženju. Umjesto da se oblačite za posao koji imate, oblačite se za posao koji želite, stara je izreka kad je u pitanju odabir odjeće u poslovnim prilikama. Stoga se odjenite kao liderica koja želite biti.

Dress code nam ponekad ne dopušta puno slobode, ali uvijek se možemo zaigrati nakitom i bojama. Možete nositi istu kombinaciju košulje i sakoa, a s njima pokazati različiti karakter. Jednostavna ogrlica uz takvu kombinaciju pokazuje eleganciju, a pametni sat i naušnice pokazuju sofisticiranost.


Pročitajte više: Što je stil?


Uložite u kvalitetne komade

Odjenuti se za svoju ulogu poslovne žene također znači ulagati u modne komade koji predstavljaju vašu stvarnost. Možete pregledati internetske trgovine kako biste pronašli prave komade za nošenje.

Budući da je moda ulaganje, nema ništa loše i u tome što želite ostvariti najveći povrat svojih ulaganja. Pridržavajte se komada koje možete lako kombinirati s odjećom koju već imate.


Pročitajte više: Što možemo naučiti o poslovnoj modi iz serije Dobra žena


Budite otmjeni!

Posljednji savjet koji treba imati na umu: ostanite otmjeni. U poslovnom okruženju otmjenost je sve. Želite otkriti što manje kože.

Još uvijek možete biti koketni i zaigrani ako su to osobine koje želite najviše naglasiti, ali budite posebno oprezni pri odabiru komada koje nosite.

Imajući na umu ove vrhunske modne savjete, ništa vas neće spriječiti u stvaranju savršenog dojma u poslovnom svijetu. Kolege i zaposlenici će vas vidjeti kao poslovnu lidericu kakva ste.

Foto: Instagram/Twinset

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

učenje novih vještina

Učenje nove vještine lakše je uz Googleovo pravilo 20%

Planeri, kalendari, samoljepljivi papirići s popisanim obvezama... Nekad nam se čini da bez njih ne bismo znali „tko nam glavu nosi“....
- Advertisment -