Molba za posao koja je izazvala ogromnu pozornost na LinkedInu

Nezaposlene osobe u potrazi za poslom se uvijek susreću s istim problemima – šalju molbe i životopise koje vrlo često nitko ne pročita i ne dospiju do razgovora za posao. Kako bi se istaknuli i izdvojili iz mase potreban je inovativan i proaktivan pristup. Ista stvar je i s otvorenim molbama, ona vas jednostavno mora prodati.

U tome vam najviše može pomoći LinkedIn jer tamo možete imati veliku mrežu kontakata, i preko osoba koje su u vašoj mreži možete doći do onih koji su vam potrebni da pronađete posao.

„Zašto me trebate zaposliti?“

Upravo to je pošlo za rukom i revizoru Sergeiu Usatyju iz Moldavije koji je odlučio putem LinkedIna pronaći posao. Usaty se nedavno preselio u Zaljevsko područje San Francisca i želi ostvariti karijeru u Americi. Zanima ga posao u reviziji i spreman je raditi na bilo kojoj poziciji. Stoga je objavio fotografiju uz koju je zamolio da se jave oni koji imaju otvorene natječaje ili da označe u komentaru one koji zapošljavaju.

Uz fotografiju je naveo nekoliko najvažnijih stvari o sebi – godine iskustva, vještine, osobine te ostavio svoje kontakte.

revizor2
Foto: Sergei Usaty LinkedIn

Komentari na ovu objavu bili su većinom pozitivni. Mnogi smatraju kako je ovaj kreativni, vizualni životopis odlična ideja i kako zapravo jedna mala fotografija govori sve. Javljali su se mnogi koji znaju nekog tko zapošljava ili sami traže nekog i nudili mu savjete.

Naravno, bilo je i nekih kritika, ali uglavnom su i one bile dobronamjerne. Jedan ga je gospodin upozorio kako nije potrebno pisati da je timski igrač i orijentiran na rezultate jer te fraze zapravo ne govore ništa. Iako ih većina koristi u svojim životopisima, danas smo u gotovo svakom poslu svi dužni biti timski igrači, stoga je to nepotrebno isticati. Umjesto toga trebalo bi navesti nešto po čemu se možete razlikovati od ostalih.

Nadamo se da će Usaty uspjeti pronaći posao i tako ohrabriti i druge da budu inovativni i kreativni u traženju poslova.

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -