Muškarci na dirljiv način ispričali priču o diskriminaciji žena na poslu

Povodom Međunarodnog dana žena, britanska agencija za oglašavanje TBWA, napravila je zanimljiv video uradak u kojem su muškarci progovorili o problemu diskriminacije svojih kolegica na radnom mjestu. Ovim su potezom željeli naglasiti da diskriminacija koju žene svakodnevno doživljavaju u svojem poslovnom okruženju, nije samo njihov problem već problem cjelokupnog društva.

Na poslovne sastanke pozivana samo da bude lijepa

Najintimnije misli i problemi s kojima se susreću na poslu, bilo da je riječ o poteškoćama pri usklađivanju obiteljskog života i karijere, prevelikim očekivanjima ili pak o spolnoj diskriminaciji i seksizmu, u ime svojih kolegica izgovaraju muškarci zaposleni u marketinškim agencijama, različite nacionalnosti i životne dobi.

Citati i razmišljanja prikupljeni anonimno pokazali su da se žene na poslu još uvijek u velikoj mjeri susreću s otvorenim ili suptilnim načinima diskriminacije.

Tako, primjerice, prvi govornik kaže: „ Svi misle da želim izigravati šeficu, kad pokažem da imam svoje mišljenje.“ Mnoga se razmišljanja žena odnose na poteškoću koju im stvara očekivanje da budu jake i ne pokazuju kad ih nešto tišti, pa tako jedna od žena kaže da je često puta išla u toalet kako bi se isplakala.

Zapravo, mnoge od njih tvrde da ih nametnuti pritisak za dokazivanjem na poslu toliko emotivno iscrpi da na kraju više nisu u stanju iskazati svoje emocije.

Neke žene su smatrale da im je izgled najviše doprinio u napredovanju na poslu, dok se jedna žena požalila da je na poslovne sastanke pozivana samo kao ukras.

Jedna od tema anonimnih žena ovog videa svakako je pitanje majčinstva pa se tako mogu čuti razne rečenice zbog kojih se žene osjećaju loše jer su majke, očekuju dijete, imaju obitelj i slično. Kad je jedna od žena priopćila svojem nadređenome da očekuje dijete, on joj je odgovorio: „ Ali vaša je poslovna karijera tako dobro napredovala!“

U mnogim se citati osjeća nakupljenja ljutnja i frustracija žena zbog ponižavajućih situacija koje doživljavaju na poslu, no u mnogima je prisutna rezignacija pa tako jedna od njih kaže: „ Ja jednostavno nisam dovoljno snažna“.

Foto: PrintScreen YouTube

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više