Ovogodišnje najbolje hrvatske poduzetnice su Dorotea Effenberger, Kristina Ukalović i Danira Glavinić!

Hotel Westin danas je ispunila posebna slavljenička, poduzetnička i ženska energija. Podijeljene su Nagrade najboljim poduzetnicama 2020. godine, a time je ova nagrada dodijeljena po šesti put. Dobitnice su Dorotea Effenberger, Kristina Ukalović i Danira Glavinić.


Pročitajte više: Ovo su finalistice projekta Nagrade najboljim poduzetnicama za 2020. godinu!


Dobitnice Nagrade najboljim poduzetnicama 2020. godine

Nagradu “Inspirativna poduzetnica godine” dobila je Dorotea Effenberger, predsjednica Uprava i vlasnica tvrtke Tahograf. Ona se zahvalila svim ženama koje su se kroz povijest izborile za ženska prava.

“Jednom prilikom došla sam na sastanak na kojem su me pitali ‘Poslali su vas?’ Misleći da ima nekog nadređenog. Kad sam bila mlađa, ljudima je to bilo neobično, uglavnom su navikli da direktori budu muškarci pogotovo u tom ‘muškom’ svijetu. Nažalost, to su posljedice našeg mentaliteta i predrasude koje su duboko usađeno. No, danas kad sam se u svom poslu afirmirala, toga je manje.”  

nagrade najboljim poduzetnicama 2020.
Dorotea Effenberger

“Perspektivna poduzetnica godine” je Danira Glavinić, vlasnica tvrtke i obrta Dadda&Rocco koji je u manje od 5 godina postao vodeći baby brand u Hrvatskoj, a širi se i na inozemna tržišta. “Htjela bih se osvrnuti na to kako je biti mama poduzetnica. Naime, ja sam se zadnji dan pred porod popela na stol kako bih fotografirala proizvode za web shop, nakon izlaska iz rađaonice, uzela sam mobitel i javljale se partnerima, a moje dijete je prvi dan na poslu imalo s 20 dana.

Ono što trebamo naučiti je nositi se s grižnjom savjesti, ja najviše radim na tome jer neće propasti svijet ako iskoristimo vikend za sebe i svoju obitelj.”

nagrade najboljim poduzetnicama 2020.
Danira Glavinić

“Mikro poduzetnica godine” je Kristina Ukalović, vlasnica tvrtke Kris derma i Ustanove za obrazovanje odraslih Adrianus. “Nije nam lako, ali ako slijedimo svoje vizije i ciljeve, možemo sve ostvariti. Moramo si sami dati puls i motivacije da idemo dalje. Ništa ne možete sami, ali uz viziju i ljude možete učiniti čuda. Velika hvala mojim ljudima jer oni ostvaruju moje ciljeve, oni su moja druga obitelj, zajedno plačemo i zajedno se smijemo.”

nagrade najboljim poduzetnicama 2020.
Kristina Ukalović

Pročitajte više: Kako je Kristina Ukalović od učiteljice postala predvodnica kozmetoloških trendova u Hrvatskoj?


Uz tri pobjednice imamo i još dvije finalistice Jelenu Jurčić Šipušić, vlasnicu tvrtke 4app Solution koja se bavi softverskim proizvodima za optimizaciju poslovnih procesa, i Danijelu Glavosek Kovačić, serijsku poduzetnicu koja uz stomatološku praksu dizajnira igricu Adventures of Eco te radi na aplikaciji za dentalne stručnjake koja će im omogućiti optimizaciju poslovnih procesa. 

Tko je podržao Nagrade najboljim poduzetnicama?

Nagrade najboljim poduzetnicama podržale su brojne hrvatske i svjetske kompanije te državne institucije Raiffeisen banka, BIPA, A1, Citroen, UniCredit Leasing, Merkur osiguranje, Intimina, FINA, Cvijet Kreativa, RTL Hrvatska, InterCapital, Prahir Fine Jewellery, Royal Gardens, Kanadsko veleposlanstvo, Aurelia tjestenina, Karla i Crowe.

Podršku u obliku partnerstva dodijeli dali su udruga Glas poduzetnika, RTL Hrvatska i Mirta produkcija.

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Zašto se odupirete mirovini?

S povlačenjem predsjednika Joea Bidena (81) iz predsjedničke utrke, republikanski kandidat i bivši predsjednik Donald Trump (78) sada je najstarija osoba...
- Advertisment -