Najbolje poduzetnice vas pozivaju da se i vi prijavite za nagradu

Mreža poduzetnica i poslovnih žena Women in Adria već nekoliko godina organizira natječaj za nagrade najboljim hrvatskim poduzetnicama. Radi se o projektu kojim se promiče vrijednost ženskog poduzetništva za hrvatsko gospodarstvo, ali i društvo u cjelini.

Otvorene ovogodišnje prijave

Nagrada se dodjeljuje u četiri kategorije – Inspirativna poduzetnica godine, Perspektivna poduzetnica godine, Mikro poduzetnica godine i Start-up poduzetnica godine. Prva kategorija za inspirativne poduzetnice godine namijenjena je poduzetnicama koje već najmanje pet godina uspješno vode svoju tvrtku s barem pet djelatnika te bilježe stalni rast poslovanja.

Perspektivnom poduzetnicom smatra se ona koja ima minimalno pet djelatnika te uspješno opstaje na tržištu, dok mikro poduzetnica ima najviše pet zaposlenih u svojoj tvrtki. Start-up poduzetnicom godine smatra se pak ona žena koja je u periodu od maksimalno pet godina razvila biznis koji je spreman za sljedeću fazu rasta.

Ovogodišnje prijave za nagrade su otvorene, a kako bismo (pre)skromne uspješne žene motivirali na prijavu, donosimo iskustva naših prošlih dobitnica.

Vjetar u leđa

Za prijavu na ovakav natječaj potrebna je i doza hrabrosti, ali pozitivni rezultati dokazuju kako vrijedi probati.

„Jednako kao što je teško ući u poduzetništvo i odvažiti se na taj korak, nije lako ni odlučiti se na sudjelovanje na natječaju za najbolju poduzetnicu. Vidimo da nam posao napreduje, ali još smo daleko od svog cilja da bi se prijavile na ovakve natječaje. Najčešće kažemo: “To ćemo jednog dana, nije vrijeme!”. Ali upravo sada je vaše vrijeme, upravo sada ovakve nagrade imaju smisao. Nagrada za najbolju mikro poduzetnicu meni je dala vjetar u leđa za neke nove projekte za koje sam čekala da dođe pravi trenutak. Pomogla mi je da se upustim u neke nove poslovne avanture i povećala se vidljivost moje tvrtke. Činjenica da u 2018. godini imamo novozaposlenu stalnu djelatnicu najbolje govori o benefitu koji je meni i tvrtki ova nagrada donijela“, ističe Anamarija Cicarelli, naša Mikro poduzetnica 2017. godine i vlasnica agencije Interligo.

Ranka Grgić Posavec, vlasnica hrvatskog dizajnerskog shopa Take Me Home i dobitnica naše nagrade za Mikro poduzetnicu 2016. godine, svojim primjerom također potvrđuje kako je sudjelovanje na natječaju bilo pozitivno iskustvo za nju i njen biznis.

„Nagrada mi je osobno bila veliko priznanje za sav trud koji sam uložila u svoj poduzetnički poduhvat, kao i motivacija da nastavim još bolje i uspješnije. Nadam se i da je moja priča bila inspiracija drugim poduzetnicama na njihovom putu.“

Neprocjenjivo iskustvo

Josipa Maslać-Petričević, naša prošlogodišnja inspirativna poduzetnica i osnivačica Naftaline, obrta za proizvodnju tekstilnih artikala ističe kako joj je nagrada pružila priliku za nova poznanstva.

„Nagrada je dovela do pozitivne reakcije mojih djelatnika, obitelji i prijatelja koji su mi dali poticaja i želje za dalje. Presretna sam što sam imala privilegiju biti Inspirativna poduzetnica! Preporuka svim poslovnim ženama jer ovaj natječaj otvara vrata za upoznavanje novih pozitivnih ljudi. Neprocjenjivo!“

Nagrada za ovakav uspjeh, ne samo što naglašava postignuća, već i nagrađuje sve one uključene u vaš poslovni put.

„Drage moje dame, nemojte biti samo skromne i posvećene vašem talentu. Prijavite se na natječaj zbog vaših klijenata, dobavljača i suradnika jer i oni zaslužuju priznanje što su vas podržali od prvog trena i što vas podržavaju i dalje. Podijelite trenutak baš s njima, i neskromno s cijelim svijetom. Vratit će vam se višestruko“, poručuje naša Elizabeta Planinić, poduzetnica u području turizma i dobitnica naše nagrade za mikro poduzetnicu godine.

Istaknite svoje uspjehe i prijavite se!

Foto: privatne arhive

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -