Ova top europska skijališta vrijedi posjetiti ove sezone

Mnogi su već profesionalci u skijanju, a puno je i onih koji će ove godine prvi puta stati na skije. Jedno je svima zajedničko – svi žele opremljena skijališta i kvalitetne staze. Slovenija, Austrija, Italija i Francuska su zemlje koje većina bira za svoju skijašku avanturu, a skijališta u tim zemljama se značajno razlikuju. Donosimo po mnogima najbolja skijališta u svakoj od država:

Slovenija

Skijališta poznata po dobroj hrani, domaćoj atmosferi, a i pristupačnosti koja zahtjeva relativno kratku vožnju iz Hrvatske do odabranog skijališta. Na mnogim skijalištima djeca do 6 godina skijaju besplatno uz pratnju roditelja. Krajnjska Gora provjereno je dobra destinacija, posebice ako putujete obiteljski pa je blizina faktor praktičnosti. Na Bohinju se možete smjestiti kod skijališta Vogel ili Kobla  koji su ujedno i dio nacionalnog parka Triglav pa možete zamisliti koliko je priroda očaravajuća.

skijališta

Austrija

Poznato skijaško područje Zillertal nalazi se na području pokrajina Tirola i Salzburga pa svakako odvojite koji dan i za posjet centru gradova, obavite shopping, probajte poznate specijalitete. Ako vas put vodi u pokrajinu Štajerska, odaberite skijaško područje pod nazivom Tauplitz u blizini kojeg se nalaze brojni smještaji za svačiji budžet. Mnoge će privući i skijalište Gerlitzen, smješteno nadomak slikovitog Villacha i iznad jezera Ossiacher.

Italija

Ako ste željni high class skijanja, nezaobilazna destinacija je Cortina d’Ampezzo, koja je prije 60 godina bila i domaćin Zimskih Olimpijskih igra. Ovdje ćete naći 6 glavnih skijaških staza, od kojih je jedna duga čak 55 kilometara. Mjesto koje se još nazivaju i „Kraljicom Dolomita“ služilo je i za snimanje brojnih filmskim scena od kojih je najpoznatija ona iz Jamesa Bonda.

Za one koji su početnici ili za obitelji s djecom izvrstan je izbor Passo Tonale (Brescia). U središnjem djelu ovog skijališta staze i žičare su poredane jedna do druge. Postoje brojne škole skijanja, a prostor je tako uređen da roditelji mogu nadgledati djecu dok i sami skijaju. U podnožju planine postoje staze za sanjkanje, vrtić u snijegu i mogućnost noćnog skijanja.

skijališta

Francuska

Zemlja za istinske ljubitelje skijanja, s obzirom da je vožnja duga i naporna. No, ovdje nećete doživjeti tipično skijaško iskustvo, već puno više. Razni programi i zabava dostupni su gotovo danonoćno, a osim skijanja postoje brojne organizirane zabave, mogućnosti rekreacije i dodatnih sadržaja. Francuske Alpe privlačne su skijašima zbog posebne kvalitete snijega. Najpoznatija skijališta su Les Deux Alpes, Val Thorens, L’espace Killy i slični. Velike skijaške površine i razne vrste staza omogućuju svakom tipu skijaša da pronađe avanturu po svojoj mjeri.

Foto: pixabay

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

žene u trgovini 2024

Ustati ili odustati – saznali smo kako se žene u retailu...

Ovo je još jedna od onih industrija u kojima su žene podzastupljene, no kad se nađete na važnim pozicijama, pred svim...
- Advertisment -