Najbolje dječje aplikacije za učenje stranih jezika

Učenje stranog jezika ponekad predstavlja veliki problem, i to ne samo kod djece, već  i kod odraslih. No, ono može biti i zabavno, ako ga koristite na pravi način.

Stručnjaci kažu da je rano djetinjstvo idealno za učenje stranih jezika, a ako vaše dijete već provodi vrijeme za pametnim telefonom ili tabletom, umjesto korištenja društvenih mreža ili gledanja raznih dječjih programa, možete ga potaknuti da se zabavlja uz pomoć dječjih aplikacija kod kojih će naučiti i neki strani jezik.

Aplikacije za male poliglote

Iako nismo pronašli aplikacije na hrvatskom jeziku, djeca zaista brzo usvajaju jezike, pa vjerujemo da ih to neće spriječiti da paralelno uče i dva jezika, i postanu pravi mali genijalci.

Ovo je naš izbor:

Duolingo

Duolingo je vrlo popularna aplikacija za učenje stranog jezika, koju su 2013. godine Google Play Store i AppStore proglasili najboljom aplikacijom uopće. Odlična je i za djecu, ali i za odrasle.

Jezik se uči besplatno kroz ponavljanja i konverzaciju, i odličan je za svladavanje određenih osnovnih riječi ili jezičnih fraza, a za točne odgovore skupljaju se i bodovi. Uz Duolingo vaše dijete može učiti jezik koji želi.

Babbel

Još jedna aplikacija koja je besplatna, ali samo za početnike je Babbel. U pitanju je kao i kod Duolinga više jezika, pa vaši najmlađi sami mogu odabrati koji će jezik koristiti. No važno je napomenuti kako se napredni stupnjevi ovdje naplaćuju.

Stories by Gus on the Go

dječje aplikacije za učenje stranih jezika

Dječja aplikacija Stories by Gus on the Go idealna je za učenje španjolskog, francuskog, grčkog ili čak hebrejskog jezika. Uz pomoć omiljenih likova, vaše će dijete zavoljeti i strane jezike te lakše naučiti nepoznate riječi, a sve je besplatno.

Pili Pop Francais

dječje aplikacije za učenje stranih jezika

Aplikacija Pili Pop Francais namijenjena je za djecu u dobi od 5 do 10 godina, koja uz pomoć inovativnih igara mogu naučiti francuski jezik, a možete je besplatno preuzeti.

Fun Spanish

dječje aplikacije za učenje stranih jezika

Tvrtka StudyCat koja se bavi aplikacijama za učenje stranih jezika kod djece, nudi zaista odlične aplikacije. Jedna od njih je i Fun Spanish koja omogućuje djeci da nauče španjolski na zabavan način, a 2 lekcije besplatne su na iPhoneu, dok je na Androidu besplatno dostupna prva lekcija.

Fun German

Njihova sljedeća aplikacija koja oduševljava je Fun German, koja jednako kao i prethodna, u dvije lekcije djeci pruža mogućnost da nauče novi vokabular, kao i izgovarati riječi, a koristi i ženske i muške glasove te je besplatna za korisnike.

Miao Mi

Miao Mi je edukativna i zabavna aplikacija za učenje mandarinskog kineskog jezika. Vaše dijete na kreativan način može naučiti jedan od najpoznatijih i najraširenijih kineskih dijalekata.

Osim ove aplikacije, postoji i kanal Miao Mi za djecu diljem svijeta.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

hakerski napadi

Sve je više hakerskih napada i prijevara: 5 jednostavnih metoda za...

Najnovije žrtve hakerskih napada u Hrvatskoj su Zagrebački holding i HZZO, što je još jednom pod povećalo stavilo važnost sigurnosti na...
- Advertisment -