Proglašene najbolje hrvatske poduzetnice 2017. godine

Povodom Svjetskog dana poduzetnica, danas su u zagrebačkom hotelu The Westin dodijeljene nagrade najboljim hrvatskim poduzetnicama. U konferencijskoj sali okupili su se brojni pripadnici medija, prošlogodišnje finalistice i pobjednice, kao i druge uspješne poduzetnice. Sponzori ovogodišnjeg događanja su: Raiffeisen bank, Toyota, Grad Zagreb, te Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Događanje je vodila Marija Mažar, vlasnica Stiluete i Alura PR agencije.

Nagrade su dodijeljene u četiri kategorije: Inspirativna poduzetnica godine, Perspektivna poduzetnica godine, Mikro poduzetnica godine i Start-up poduzetnica godine. Prva je kategorija bila namijenjena poduzetnicama koje već najmanje pet godina uspješno vode svoju tvrtku s barem pet djelatnika te bilježe stalni rast poslovanja.

Perspektivnom poduzetnicom smatra se ona koja ima minimalno pet djelatnika te uspješno opstaje na tržištu, dok mikro poduzetnica ima najviše pet zaposlenih u svojoj tvrtki. Start-up poduzetnicom godine smatra se pak ona žena koja je u periodu od maksimalno pet godina razvila biznis koji je spreman za sljedeću fazu rasta.

U završnicu je ušlo devet poduzetnica, od kojih svaka ima svoju inspirativnu priču i svoj recept za uspjeh. Ipak, njih nekoliko izdvojilo se svojim radom i zasluženo su odnijele pobjedu.

Inspirativna poduzetnica godine

Nagrada za inspirativnu poduzetnicu godine otišla je u ruke Josipe Maslač Petričević. Josipa je osnivačica obrta Naftalina koji posluje već 35 godina u tekstilnoj industriji i jedan je od vodećih dobavljača korporativnog i industrijskog sektora u Hrvatskoj i šire.

“Zahvaljujem se svima što sam ovdje. Rano sam krenula u poduzetništvo i snaga moje firme je moj tim, izvrsni ljudi, i uspjeh je zbog toga i došao, izjavila je Josipa.”

Perspektivna poduzetnica godine

najbolje poduzetnice

Kategorija Perspektivne poduzetnice imala je dvije finalistice, a najperspektivnijom proglašena je Selma Smajić, osnivačica tvrtke Ures, koja je u 24 godine zaokružila proizvodnju i prodaju cvijeća, hortikulturu, a razvija i inovativni koncept cvjećarstva Flores.

“Veliko zadovoljstvo mi je s vama podijeliti sreću zbog ovog priznanja. Možemo biti sretne što smo svojim radom dale doprinos u razvoju hrvatskog poduzetništva. Iznimne smo, jer u svoj posao unosimo dušu i srce”, zaključila je Selma.

Mikro poduzetnica godine

Kao poduzetnica koja najuspješnije vodi svoj mali tim pokazala se Anamarija Cicarelli, osnivačica tvrtke Interligo koja se u 4 godine etabilirala kao vodeća tvrtka za razvoj i savjetovanje malih poduzetnika u turizmu.

“U našem poslu je dobro uvijek istraživati, gledati oko sebe i nema većeg užitka nego doživjeti kako se vaša tvrtka razvija i raste. Ova nagrada mi je poticaj za razvijanje novih projekata”, poručila je Anamarija.

Start-up poduzetnica godine

U kategoriji Startup poduzetnice s velikim potencijalom za daljnji razvoj posla najboljom je proglašena Tihana Šmitran, osnivačica kreativne agencije Amulet studio koja je jedna od rijetkih na tržištu sa vlastitom produkcijom, a kroz animacijski studio u Estoniji razvija projekte za globalno tržište.

“Hvala vam svima na podršci. Htjela bi poručiti svim ženama da budu svoje. Prekrasne ste i blistajte svaki dan”, poručila je Tihana.

najbolje poduzetnice

Ivana Matić, organizatorica eventa i CEO Women in Adria poručila je svim okupljenima: “Ovogodišnji izbor najboljih poduzetnica je pokazao koliki kapacitet imaju hrvatske poduzetnice. Sad je ključni trenutak da se taj kapacitet iskoristi jer Hrvatska nužno treba poduzetništvo koje raste organski i s kalkuliranim preuzimanjem rizika. To su upravo kvalitete žena u poduzetništvu koje je već prepoznao privatni sektor i prilagođava poduzetnicama svoju ponudu. I najefikasniji javni sektori nikad neće biti lideri u inovativnim rješenjima, ali mislim da je sad vrijeme da se strategija razvoja ženskog poduzetništva počne brže implementirati. Imamo gotova rješenja i veselimo se suradnji i na ovom projektu s ministarstvom gospodarstva”.

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više