Mame znaju što je najbolje za njihove obitelji, a kroz projekt “Odabrale mame” iznose svoje preporuke

Mame znaju koji su najbolji proizvodi za djecu i što je najbolje za njihove obitelji. One brinu, čuvaju, rade, liječe, kupuju. Zahvaljujući projektu ‘Odabrale mame’, koji se temelji na  istraživanjima na nacionalnom uzorku, odabiru se najbolji proizvodi i usluge prema ocjenama hrvatskih majki. Maminu preporuku svi cijene jer ona uvijek zna što je najbolje za njezinu obitelj. Direktorica projekta Ksenija Klemenčić objašnjava:

Svakom proizvođaču ili pružatelju neke usluge, velikom ili malom, takvo priznanje znači da su napravili dobar posao. Upravo jer su ih one koje brinu najviše, prepoznale kao najbolje u kategoriji. Vjerujem da su pobjednici kategorija ponosni na svoj rad. Takvo priznanje im daje motiv i obavezu da budu još i bolji.

Naglašava i da su majke jako dobre brand ambasadorice jer njihovo iskustvo korištenja nekog proizvoda ili usluge može biti najbolja preporuka i putokaz svakom potrošaču. “Preporuka je, odmah nakon cijene, druga po važnosti kod donošenja odluke o kupnji na našem tržištu” – napominje Ksenija.

Viralni video kao inspiracija

A inspiracija za projekt došla je sasvim slučajno, iz jednog viralnog videa koji je „kružio“ na Majčin dan. Radilo se reklami za čestitke, napravljenoj kao lažni oglas za posao, a intervjui su se radili putem video konferencije. Kandidatima se govorilo da se od njih očekuje 24-satno radno vrijeme, da nemaju pravo na pauzu, da često sa „suradnicima“ moraju provesti noć, trebaju imati dobre pregovaračke vještine, poznavati medicinu, financije i umjetnost… Najveći šok je izazvao podatak da za posao nije predviđena plaća. Kandidati su komentirali da je posao nehuman, da je to uvrnuta šala i tko bi radio takav posao? Ali kada čuju od voditelja razgovora da taj posao rade milijarde osoba u svijetu i da su to zapravo mame, nastaje provala emocija kod kandidata. Jer u tome trenutku shvaćaju koliko je to zapravo odgovorna zadaća i što im mama znači u životu.

Inspirira ih angažiranost mama

“Budući da je projekt, u marketinškom smislu, relativno svjež, puno se vremena provelo razgovarajući s proizvođačima.” Nakon nepunih godinu dana, proizvođači dolaze s idejama i novim kategorijama, no ono što ih najviše veseli je činjenica da su mame jako angažirane. Puno se istraživanja kategorija napravi prema njihovim prijedlozima. “Ipak mame znaju što je najbolje za njihove obitelji” – ističe.

Jako nas veseli što se panel širi iz dana u dan, što mame podržavaju cijeli projekt, što savjetuju i ukazuju na pogreške.

Ankete su zaista kratke, u prosjeku oduzmu tri minute vremena što utječe na visoku ispunjenost i veliki odaziv mama svih dobnih skupina. Ono što žele postići, je zapravo, da se njihovo iskustvo i saznanja o proizvodima i uslugama na hrvatskom tržištu čuje i vidi i da to bude preporuka od povjerenja svakom potrošaču.

U pripremi je novi projekt koji će se također zasnivati na istraživanju zadovoljstva potrošača. Panel će se proširiti na cijele obitelji i time uključiti još više kategorija. Danas se potrošački trendovi mijenjaju jako brzo, a isto tako i sami proizvodi i usluge. Stoga je od izuzetne važnosti imati informaciju odnosno preporuku za one koji su najbolji u svom poslu.

Ksenija poziva sve mame da se prijave u on-line panel i podijele iskustva s ostalim potrošačima, daju prijedloge, pohvale ili konstruktivne kritike.

Članice Woman in Adria pozvane su i na javnu dodjelu nagrada 15.03.2019. u Zagrebu.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više