Tražite najljepše plaže za opuštanje na Jadranu? Ovo su prijedlozi naših članica!

Ljeto je punom jeku, sezona godišnjih odmora još uvijek traje, a neki će svoj trenutak za predah iskoristiti u rujnu, kada se gužve malo smire, a more je najtoplije. Još ne znate gdje pronaći svoj mali komadić raja? Naše članice imaju odlične prijedloge! U suradnji s njima donosimo vam najljepše plaže na Jadranu!


Pročitajte još: Ove godine Dubrovnik i Mljet se ne propuštaju, pogledajte što se sve nudi


Plaža sv. Jakov u Dubrovniku

Ako se nađete u našoj najjužnijoj županiji, Marija Šuško Karlić ima odličan prijedlog. Otkrila nam je kako je najljepša gradska plaža u Dubrovniku plaža Sv. Jakov. “Slike govore sve! Čisto, mirno, ima beach bar s jedne i restoran s druge strane. Preko puta je Lokrum a desno stara gradska jezgra”, opisala je Marija.

najljepše plaže na Jadranu
Sv. Jakov

Duga Uvala, Velika i Mala Vinjola

Marica Bujić iz Pule požalila da kako svi zaobilaze Istočnu obalu Istre, unatoč prekrasnim šljunčanim plažama i onima s kamenim pločama. Kaže kako je more ondje vrlo čisto, a preporučila nam je Dugu Uvalu te Veliku i Malu Vinjolu.

Duga Uvala

Prozid kraj Korčule

Tina Rubeša iz Vele Luke otkrila nam je kako je Korčula prepuna prekrasnih plaža, a istaknula je Proizd, maleni otočić u Jadranskom moru koji se nalazi zapadno od otoka Korčule, a pripada općini Vela Luka. Do njega ćete morati doći brodicom, a dobra je vijest da vas prevesti može i taxi boat. “Kada se govorilo o najljepšim plažama Vele Luke, jednostavno je bilo nemoguće izbjeći spomenuti otok Proizd, dobitnik nagrade za najljepše plaže iz 2007. godine koju dodjeljuje Hrvatska turistička zajednica.”

Prozid

Stiniva na Visu

Lea Gotlin istaknula je plažu Stiniva na otoku Visu. Do ove se plaže dolazi brodicom ili pješice nizbrdo. Plaža je prekrasna a spada i u poznatije viške plaže, a s pravom se ubraja i u najljepše plaže na Jadranu! Ova je božanstvena plaža skrivena iza stijena u malenom zaljevu, a kraćim plivanjem dolazi se do fantastičnog pogleda prema otvorenom moru.

najljepše plaže na Jadranu
Stiniva

Bol na Braču

Kristina Ercegović između nekoliko omiljenih plaža istakla je Zlatni rat na Bolu, a otkrila nam je kako i sama uskoro putuje tamo. Bol je definitivno jedna od najpoznatijih hrvatskih plaža, prepoznatljiva i u svijetu, a atrakcija je i vjetar koji puše u kanalu između Hvara i Brača pa često mijenja smjer vrha plaže. Atrakcija je i zbog vodenih sportova, poput wind surfinga, koji su izrazito popularni na toj plaži.

Bol

Lubenice na Cresu

Kristina Ercegović otkrila nam je još jednu od njezinih omiljenih plaža, koja se također smatra poznatijom hrvatskom plažom i dragulj je otoka Cresa. Do nje je možda malo teže doći, ali trud se definitivno isplati. Radi se naravno o plaži Lubenice.

najljepše plaže na Jadranu
Lubenice

Brseč 

Veronika Vuković savjetuje da posjetite plažu Brseč koja se nalazi u Istri. Plaža je prekrasna, a Veronika savjetuje da do nje ipak prošećete i auto ostavite bliže cesti, jer biste u suprotnom umjesto opuštajućeg mogli imati stresan dan na plaži.

Brseč

Nugal u Makarskoj

Ivana Grgić otkrila nam je prekrasnu Nugal plažu koja se nalazi u Makarskoj, samo nekoliko minuta šetnje prema jugu.

Nugal

Murvica na Braču

Nedaleko od mjesta Bol nalazi se jedan od najvećih dragulja Brača, plaža Murvica koja je omiljena plaža Kristine Androlić.

Murvica

Kujenčeva Ropa na Lastovu

Danijela Žagar rekla nam je kako je njezina omiljena plaža Kunjčeva Ropa na Lastovu.

Kujenčeva Ropa

Solaris u Šibeniku

Solaris je definitivno najveća i najpopularnija šibenska plaža, dobro poznata svima koji vole ljetovati u tom gradu. Ovo je ujedno i omiljena plaža Maje Pintarić koja nam je poslala fotografiju!

Solaris

Sakarun na Dugom Otoku

Gordana Kadoić otkrila nam je da se najradije opušta na plaži Sakarun na Dugom otoku.

Janjeća plaža na Pagu

Ivana Matić nam je od svih divnih plaža koje posjećuje na otoku Pagu otkrila Janjeću plažu, na kojoj najčešće ljetuje s obitelji.

Janjeća plaža

Foto: privatna arhiva, Instagram/@hiddenistria, @januszekmiroslaw, Unsplash/Isabel Chase

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -