Nakit je must have dodatak na videopozivu!

U poslovnom svijetu, svi se želimo predstaviti u što boljem svjetlu, kako znanjem, tako i vanjštinom. Svjesni da naša odjeća i izgled općenito uvijek govori nešto o nama, želimo sakriti mane i istaknuti naše kvalitete. Poman odabir odjeće kojom će se istaknuti naša profesionalnost, stav i samopouzdanje, ponekad je potrebno kombinirati s nakitom koji će dati završni touch izgledu koji ostavlja dobar dojam. Kako kombinirati nakit na poslovnom videopozivu, zna naša članica i vlasnica Zlatarnica Karat, Rene Krasnić Velicki.


Pročitajte više: Ivana Mišerić kao moderan femme fatale u Karat Jewelry ljetnoj kampanji!


Nakit na videopozivu

Rene nam je dala nekoliko savjeta za kombiniranje nakita na trenutno aktualnim, video sastancima i razgovorima. Pitali smo se, kako kombinirati više vrsta nakita na poslovnim videopozivima, a Rene nam je vrlo kratko i jasno dala do znanja odgovorom – nikako!

Fine Jewlery za poslovne look-ove

“Držite se iste vrste nakita za poslovne look-ove. Naime, za poslovne prigode bih preporučila isključivo nakit koji spada u kategoriju Fine Jewelry. On ne mora biti izrađen od zlata, može biti izrađen i od srebra, a ako želite boju zlata možete pozlatu koristiti kao cjenovno pristupačniju alternativu.”


Pročitajte više: Kako dobro izgledati na online sastancima? Ovo su 5 najvažnijih stvari na koje morate paziti!


Kada su u pitanju boje i uzorci, odgovor je identičan. Naime, u formalnim i poslovnim prilikama, nakit izrađen od plastike, velikog neobrađenog kamenja, drveta i tome slično, jednostavno nije prikladan. Takva vrsta nakita može biti prekrasna, no isto kao i sve drugo što se tiče izgleda, ima svoje vrijeme i mjesto, a to je najčešće slobodno vrijeme.

Uključuje li vaš poslovni look moderna odijela, sakoe i smart hlače, možda sakoe i traperice, pencil suknje i štikle – idealno vam odgovara srebrni ili zlatni nakit, smatra Rene.

Poruka koji šalje Fine Jewelry na Vama jest visoka razina evolucije ukusa i sofisticiranosti.

Odmjeren i sofisticiran ukus pokazuje odmjerenost i ravnotežu karaktera, a što ulijeva povjerenje. Primjerice, ako ste managerica koja traži investitore za projekt ljudima, svojom pojavom želite poslati poruku da ćete njihovim novcima baratati odmjereno i uravnoteženo, odnosno da je njihova investicija u moru nesigurnosti u vašim rukama sigurna.


Pročitajte više Moć nakita: Kako su modni dodaci uzdrmali javnost i poslali važne političke poruke?


Kod kreativnih i umjetničkih poslova, pravila ne vrijede

Bavite li se poslom koji je kreativan, naravno da ova pravila ne vrijede i vi svoj talent i ekscentričnost izražavajte slobodno kroz sve moguće boje i teksture jer je upravo to vaša poslovna snaga. 

“Više je više”

“Zadnje dvije godine trend u nakitu nalikuje 90-ima, ‘Više je više’ filozofija”, kaže Rene. Prema tome, možete imati dvije ogrlice ili čak i tri u modnom layeringu na vratu. Nosite li nakit na taj način, kombinirajte look s jednostavnim ringovima na ušima.

Nosite li i više prstenja u isto vrijeme, pripazite samo da sat odgovara stilu nakita. Velike naušnice i masivne ogrlice izgledaju dobro samo u editorijalima, smatra Rene.

S minimalizmom, pak, ne možete pogriješiti. Primjerice, jednostavna ogrlica, manje naušnice, narukvica i prsten u kompletu, savršena su kombinacija. Jednostavne linije, bez cirkona.

Foto: PR, Pexels/Anna Shvets

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -